Bekjemper ensomheten hos de mest sårbare

Foto: NoIsolation. Illustrasjonsbilde av KOMP.

Foto: NoIsolation. Illustrasjonsbilde av KOMP.

Smarttelefon og nettbrett egner seg ikke for alle. KOMP fra No Isolation kan forhindre at virusutbruddets mest sårbare gruppe faller utenfor, og bekjempe ensomheten.

Tiltakene for å begrense smitte av koronaviruset har store sosiale konsekvenser. Eldre oppfordres til å holde seg hjemme, og ikke få besøkSamtidig som resten av samfunnet finner digitale løsninger på ensomheten og arrangerer sosiale treff over nett, sitter mange enslige eldre, og andre mindre datakyndige, isolert sine egne hjem eller sykehjem.  

Spesielt utviklet for eldre 
Abeliamedlem No Isolation er for mange kjent gjennom kommunikasjonsroboten AV1 som brukes i klasserom for å gi barn og unge med langtidssykdom mulighet til å delta sosialt og i undervisning. Men bedriften leverer også en revolusjonerende teknologi for de som ikke har vokst opp med det, og som kan bidra til å bekjempe ensomheten i isolasjon 

Daglig leder Karen Dolva i No Isolation.

Daglig leder i NoIsolation, Karen Dolva, viser frem kommunikasjonsroboten AV1. Se illustrasjonsvideo ved å trykke på bildet.

– Mange isoleres nå totalt i mange uker, og KOMP kan bidra til at folk holder kontakten med familie og venner sjøl om de har begrensa kunnskap om teknologi. KOMP-en er en datamaskin med kun én knapp - som man skrur den av og på med, sier forretningsutvikler i No Isolation, Hans Fredrik Vestneshagen til Romsdals Budstikke.  

– Det er ingen touch-skjerm, ingen pålogging, ingen passord. Alt går av seg selv så lenge man har skrudd den på, sier fortsetter Vestneshagen  

Familiens sosiale nettverk 
Med KOMP kan hele familien enkelt koble seg via en app, og sende bilder, meldinger og gjennomføre toveis videosamtaler til bestemor eller bestefar. På denne måten gjøres tilværelsen i isolasjon alene, eller på sykehjem med besøksforbud, litt lettere. Samtidig kan familie og venner enkelt holde kontakten med sine kjære og vite at de har det bra.  

No Isolation forteller om en stor etterspørsel, både i Norge og EnglandDeres egne nettbutikk har allerede blitt utsolgt for KOMP, men de er i gang med å produsere flere enheter.  

Programleder på avstand  
AV1 kommer også godt til nytte i disse dager. Blant annet har «Spårtsklubben»-programleder Erik Follestad blitt erstattet med roboten da han måtte holde seg hjemme fra VGTV-studioet.  

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: