Kjønnsbalanse – et viktig signal

Publisert

Portrettfoto av Espen Hartz

Espen Hartz er ny administrerende i Advania Norge, en bedrift som har lykkes med å sette rekruttering av kvinner i IT-bransjen på dagsorden.

Selv om Advania Norge har lykkes med å sette rekruttering av kvinner på dagsorden, opplever ikke Espen Hartz at de er helt i mål.

Hva er målet for Advania når det gjelder kjønnsbalanse?

- Advania Norge har et mål om 50/50 både i selskapet og i ledergruppen. I dag er det dessverre kun to av seks kvinner i ledergruppen.

Hvor viktig er det for rekrutteringen av dyktige medarbeidere at det er en god kjønnsbalanse i organisasjonen generelt og i ledergruppen spesielt?

- Vi mener at selskaper som kan skilte med både kvinner og menn der beslutninger tas og tilnærmet kjønnsbalanse generelt, blir attraktive for unge, nyutdannede og høyt kompetente kvinner og menn som vurderer arbeidsplass. Det sender klare signaler til ansatte og til potensielle ansatte at selskapet har et mål om kjønnsbalanse og har en konkret målsetning om 50/50 balanse.

Vi opplever kjønnsbalanse som en indikator på trivsel på arbeidsplassen, en moderne og innovativ arbeidsplass og en ledelse som prioriterer mangfold.
Espen Hartz, administrerende direktør i Advania Norge

I IT bransjen er utvikling og behovet for fornyelse stort. Kravet om innovasjon krever ledere som kan spille på et mye større repertoar, et mangfold i seg selv og i bedriften. Vi har klare målsetninger på kjønnsbalanse, men ansetter de som er best kvalifisert.

- I ledergruppen er det spesielt viktig fordi lederne er avgjørende rollemodeller innad i selskapet og vitner om mulighet for karriere uavhengig av kjønn. En ledergruppe hvor det er ulikhet mellom medlemmene gir også en ekstern bekreftelse på at mangfold verdsettes i organisasjonen. Dessuten mener vi at homogene grupper er mindre bra for innovasjon og kan føre til mindre gode beslutninger. Det er viktig å trekke på egenskapene til både kvinner og menn i videreutvikling av selskapet.

Hva er status i bedriften og hvordan ser planene ut fremover?

- I Advania AX ser vi på mangfold som vesentlig både for innovasjon og vekst, og vi har en langt høyere andel kvinner enn hva som er gjennomsnittet i IT-bransjen. Per i dag har vi en kvinneandel på 41 prosent. Dette er resultat av vårt noe utradisjonelle rekrutteringsarbeid hvor vi bevisst har lett utenfor de tradisjonelle kanalene. Vårt selskap består i dag av en herlig blanding av dyktige rådgivere som har jobbet en mannsalder i IT-bransjen og konsulenter som er nyutdannede toppkandidater og «young professionals».

- Planen fremover er bevisst rekruttering av kvinner til lederjobber, uten at vi går for radikal kvotering av den grunn.

Hvor viktig er det at toppledere engasjerer seg i temaet og etablerer konkrete mål som de følger opp?

- Vi mener det er viktig at ledere er engasjert og vi har som ledergruppe definert 50/50-målsetningen. Derfor blir det et tema som kommer opp ved gjennomganger av forretningen. Vår endring fra en mannlig dominans til en bedre balanse går ikke av seg selv, det behøves et bevisst og strategisk forhold til endring og fornyelse. Vi har derfor i selskapets strategiske plan definert mål når det gjelder kjønnsbalanse. Det må definerte mål til for at handling skal skje og endring faktisk skal inntreffe. Vår erfaring er at toppleder må ta et direkte ansvar og være flaggbærer.

Advania AX er Norges største Microsoft-partner innen leveranse av forretningssystemer til bedrifter. Microsoft utvikler teknologien og konsulenthuset hjelper kundene sine med kunnskap om prosesser, teknologisk kompetanse og forvaltning. Microsoft Dynamics AX er bedriftsløsningen som ved hjelp av sanntidsinformasjon gjør det mulig å ta smartere avgjørelser raskere, og skape vekst med fleksibel teknologi. I markedstilbudet inngår standard ERP (virksomhetskritiske forretningssystemer), BI (rapportering), portal samt integrasjonsverktøy for å koble sammen ulike løsninger. Advania AX leverer forretningssystemer til virksomheter som XXL, GC Rieber, Otra Norge, Nokas, Stamina Group, KLP Eiendom, Oluf Lorentzen, Securitas, Skeidar, Entra Eiendom, Kebony og Europris.

Espen Hartz kommer til vårt frokostmøte 22. november. Les mer og meld deg på her.

Ønsker du å motta vårt ukentlige nyhetsbrev? Registrer deg her.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt