Norske byer best i verden

En fersk internasjonal kåring viser at Norge har noen av verdens smarteste byer. Hvordan skal norske byer styrke og videreutvikle denne posisjonen? Hvordan kan vi skape nye og grønne løsninger til det beste for byens innbyggere?

Det er det anerkjente Future Today Institute  som i sin kåring forrige måned rangerte Oslo og Bergen som henholdsvis verdens tredje og fjerde smarteste by. Blant kriteriene som vektlegges er teknologikompetanse, smart infrastruktur, utstrakt offentlig-privat samarbeid, langsiktig byplanlegging, åpen og god tilgang på innbyggerdata og fokus på grønne løsninger.

På dette arrangementet vil blant annet byrådsleder Raymond Johansen, Sweco, DOGA, Friskus og ABAX snakke om hvordan norske byer gir grunnlag for nye næringer og nye forretningsmodeller.

8.30 Velkommen v/ Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia

8.35 Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo

8.55 " Byen som innovasjonsplattform" Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør på DOGA- Design og arkitektur i Norge

9.10 "Bærekraft gjennom digitale og sosiale møteplasser" Sigrid Nedkvitne, gründer og daglig leder i Friskus

9.20 " Smart by, javel. Hva betyr det for meg?" Grete Aspelund, administrerende direktør i Sweco

9.35 Pause

9.50 "Hvordan kan praktisk bruk av teknologi bidra til at byer blir smartere og mer miljøvennlige?" Per Christian Andersen, director partnership i ABAX

10.00 "You can't understand cities without understanding human mobility" Kjartan Slette, CO- Founder og COO i Unacast

10.10 Panel med Johan Høgåsen- Hallesby, CTO i Urban Sharing, Per Christian Andersen, director partnership i ABAX og Sigrid Nedkvitne, gründer og CEO i Friskus. Ledet av Tarje Bjørgum, leder for bærekraft og helse i Abelia

Lurer du på noe?

Flere arrangementer

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.