Abelia

Innhold

God strategi for kunstig intelligens

#205

Nikolai Astrup under Høyres landsmøte 2017

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup la i dag frem nasjonal strategi for kunstig intelligens.  Dette er en strategi Abelia og våre medlemmer har ventet lenge på, og vi mener det har blitt en god strategi som styrker Norges forutsetninger for å lykkes.

- Dette er en viktig og riktig strategi. Norge har gode forutsettinger for å skape store verdier og samfunnsnytte av kunstig intelligens, og i dag ble disse forutsettingene enda litt bedre, sier Kjetil Thorvik Brun, direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Abelia.

Strategien tar for seg de viktigste områdene knyttet til kunstig intelligens, inkludert etikk, personvern, data, regelverksfornying, kompetanse og infrastruktur.  Strategien kan lastes ned her

Kina og USA kniver om ledelsen innen utvikling av kunstig intelligens, mens Storbritannia, Frankrike og våre naboland Sverige, Finland og Danmark allerede har strategier på plass. Abelia tok tok allerede i 2016 for første gang til orde for en norsk AI-strategi, og Thorvik Brun er glad for at Norge nå får en strategi som skal hjelpe oss med å utvikle og dra nytte av teknologien som er i kraftig vekst. 

 - Vi vil gi ros til statsråden og departementet for en grundig innspillsrunde og et godt resultat. Vi er særlig begeistret for at Norge skal gå foran på etisk KI, at det skal etableres en regulatorisk sandkasse innen personvern, og at samarbeidet mellom offentlig sektor og næringslivet skal styrkes. Vi og våre medlemmer ser frem til å bidra til realisering av ambisjonene, sier Kjetil Thorvik Brun.

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: