Abelia

Innhold

Viktig avklaring om Skattefunn

Nyhet, Politisk sak

Publisert

Logo SkatteFUNN

Bedrifter slipper å skatte av godkjente SkatteFUNN-prosjekter i 2018, slik Skattedirektoratet opprinnelig gikk inn for.

Tidligere i vinter uttalte Skattedirektoratet at bedrifter som har tapt mer enn halve egenkapitalen, ikke lenger skal få SkatteFUNN-fradrag. Men Finansdepartementet har nå kommet med en viktig og positiv vurdering som vil få betydning for mange hundre Skattefunn-bedrifter:

I et brev fra departementet til Skattedirektoratet gis nå den nødvendige åpningen for at en varslet praksisendring likevel ikke skal gis tilbakevirkende kraft. Før avklaringen fra Finansdepartementet risikerte over 700 bedrifter å ikke få et forventet skattefradrag på allerede godkjente Skattefunn-prosjekter utført i 2018.

Den positive avklaringen kommer etter påtrykk fra blant andre NHO, Abelia og vår medlemsbedrift Nofas.

- Det er grunn til å berømme Finansdepartementets ryddighet og imøtekommenhet i denne saken. Departementet bidrar nå til at regjeringens viktige politikk for forsking og utvikling i næringslivet videreføres. Samtidig vil jeg gi honnør til Nofas for engasjementet på vegne av norske FoU-bedrifter, sier konstituert administerende direktør i Abelia, Roald Gulbrandsen. 

Nå legges det til rette for at bedriftene likevel vil gå klar av praksisendringen – slik at det ikke blir gjeldende for skatteperioden 2018.

- Det er svært viktig og veldig gledelig at Finansdepartementet nå har kommet med denne føringen. FoU-bedrifter risikerte å tape mange hundre millioner kroner i skatteoppgjøret for 2018. Nå har Finansdepartementet gitt et helt avgjørende signal om at en eventuell praksisendring ikke skal få virkning for 2018-regnskapet, sier administrerende direktør og partner Lars Henrik Krogh i Nofas.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: