Abelia

Innhold

Store muligheter i Kina

Nyhet

Publisert

#205

Abelia arrangerer studiereise for toppledere i september.

Siste uken i september reiser en delegasjon av toppledere i Abelias medlemsbedrifter til Kina. Abelia arrangerer reisen i samarbeid med Handelshøyskolen BI, Huawei og NHO.

- Etter normaliseringen av relasjonene med Kina i vår, opplever vi sterk og økende interesse for Kina blant våre medlemsbedrifter, forteller Abelias administrerende direktør, Håkon Haugli. Noen har vært i Kina lenge, andre ser muligheter i verdens største marked.

Økt forståelse og ny innsikt

Formålet med studiereisen er å bidra til økt forståelse for utviklingen i Kina, med et særlig blikk på landets investeringer i forskning, innovasjon og teknologi og dets digitale forretningsmodeller. Reisen går til Shenzhen og Shanghai, hvor delegasjonen skal blant andre skal besøke Fudan Universitetet, Huawei og nHack.

- I tillegg skal vi treffe representanter fra Alibaba, forteller Abelia-sjefen.

Statsminister Erna Solberg besøkte Kina i april. Da deltok en stor næringslivsdelegasjon. Vi ønsker i denne omgang å gå nærmere inn i muligheter for kunnskaps- og teknologibedriftene, påpeker Haugli.

Torger Reve, professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI, er en av arrangørene bak studiereisen. - Kina er ikke bare et land med stor produksjonskapasitet og et enormt marked. Kina har også noen av verdens ledende høyteknologiske bedrifter, sier han. 

- Kina er derfor et land hvor en bør dra for å lære, både for å henge med i den digitale utviklingen og for å for å forstå nye forretningsmodeller, påpeker Reve.

Ser muligheter i Kina

At norske bedrifter ser muligheter i Kina, er ikke overraskende mener Haugli og sier at det blant annet handler om det enorme markedet, evne til rask kommersialisering og langsiktige investeringer i blant annet infrastruktur.

Mer overraskende - og gledelig - er interessen kinesiske bedrifter, myndigheter og organisasjoner viser for Norge. - I april deltok mer enn 1.000 mennesker på Norge-Kina-arrangementene i regi av Innovasjon Norge, forteller Haugli.

- Jeg ser frem til et lærerikt og nyttig besøk. Abelias medlemsbedrifter har relevant kunnskap og teknologi på områder av interesse for kineserne, innen helse- og velferdsteknologi, design og kreative næringer, utvikling av smarte byer, klimaløsninger, fornybar energi og innen maritime næringer, for å nevne noe, avslutter han.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: