Abelia

Innhold

Gode grep for livslang læring

Nyhet, Politisk sak, Utdanning, Statsbudsjettet

Publisert

#205

Leder for utdanning og forskning i Abelia Ingrid Somdal-Åmodt Vinje. Foto: Abelia/Ilja Helden

Et Norge i omstilling er avhengig av at det utvikles gode og fremtidsrettede virkemidler for næringslivet på kompetanseområdet. Med statsbudsjettet for 2020 viser Regjeringen at de forstår viktigheten av en langsiktig tilnærming til kompetanse og læring.

- I statsbudsjettet for 2020 viser regjeringen at kompetanse er en langsiktig og prioritert satsning, med gode tiltak rettet mot blant annet øremerkede midler som skal gjøre det enklere å kombinere utdanning og arbeid, sier leder for forskning og utdanning i Abelia Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.

 Abelia er godt fornøyd med at Lånekassens ordninger tilpasses en nåtid der det er behov for utdanning hele livet. Dette gjøres blant annet gjennom forslag om at personer over 30 får mulighet til tilleggslån og rett til støtte uavhengig av studiebelastning. Slik får både samfunnet og arbeidslivet i større grad tilgang på oppdatert kompetanse.

- Vi er fornøyd med at regjeringen nå oppretter et større kompetanseprogram som skal gjøre det lettere å kombinere jobb og videreutdanning. Programmet er en naturlig utvidelse av bransjeprogrammene som allerede er etablert og som må videreføres, hvor det gjennom trepartsarbeidet skapes målrettede kompetansehevingstiltak for personer i jobb. 

Les mer om statsbudsjettet

Følg Abelias deltakelse og innspill i arbeidet med statsbudsjettet 2020.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: