Forutsigbart, men ikke et omstillingsbudsjett

Nyhet, Politisk sak, Statsbudsjettet

Publisert

#205

Administrerende direktør i Abelia Øystein Eriksen Søreide. Foto: Ilja Hendel/Abelia

Den 8. oktober la Regjeringen frem statsbudsjettet for 2020. Abelia mener budsjettet ikke gjør nok for å styrke Norges omstillingsevne.

Les mer om statsbudsjettet

Følg Abelias deltakelse og innspill i arbeidet med statsbudsjettet 2020.

- Dette er et budsjett som i liten grad legger opp til omstillingen Norge trenger. Et noe strammere budsjett er bra. Samtidig må vi investere i fremtiden. Det er bekymringsfullt å registrere en realnedgang til forskning, og budsjettet leverer ikke på kompetansetilgangen næringslivet trenger, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

̶- Statsbudsjettet har også noen lyspunkt. For eksempel noen nye digitaliseringsinitiativ og videreføring av kompetansereformen Læring hele livet. Det er også positivt at det gjøres noen grep på opsjonsbeskatningen for gründerselskap, sier Øystein E. Søreide.

Regjeringen ønsker at bærekraft og omstillingsevne skal gjennomsyre næringspolitiske virkemidler. Det er formulert en visjon om at Norge skal være foregangsland for utvikling av en grønn sirkulær økonomi.

- Dessverre er det ikke nok i budsjettet som svarer opp disse omstillingsmålene. Styrking av Nysnø er bra, og det samme gjelder deler av klimasatsingen. Likevel hadde vi ønsket oss en sterkere satsing,  sier Øystein E. Søreide.    

 

Les også: Statsbudsjettet A til Å (Finansdepartementet)

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: