Abelia

Innhold

Nytt krafttak for å slå ned smitten

Nyhet, Politisk sak

Publisert

#205

Administrerende direktør i Abelia Øystein Eriksen Søreide. Foto: Ilja Hendel/Abelia

Lørdag 23. januar kom beskjeden om at flere kommuner i Osloregionen stenges ned. En stor andel av Abelias medlemsbedrifter holder til i regionen.

Tiltakene vil i første omgang gjelde for kommunene Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Tiltakene gjelder fra 23. januar til og med 31. januar 2021 for kommunene.

Nyttig informasjon og verktøy

Abelias administrerende direktør Øystein E. Søreide er tydelig på at medlemmene må ta kontakt for bistand og rådgivning.

- Nå er det bare å brette opp ermene. Vi er på jobb for å bistå medlemmene når de nå igjen befinner seg i en meget uforutsigbar situasjon. Sammen med resten av NHO-fellesskapet står vi bak budskapet om at bedriftene raskt må få en trygghet for at de vil bli kompensert for tapene knyttet til en så omfattende nedstengning. Det er grunn til å håpe at denne graden av nedstengning vil bli kortvarig, men vi er likevel bekymret for den langvarige effekten og ber bedriftene holde oss orientert om hvordan situasjonen utvikler seg hos dem, sier Søreide.

Krevende for utdanningssektoren

Abelia organiserer en rekke fagskoler og private høyskoler. Disse må nå holde stengt ut januar, inntil det eventuelt varsles nye lettelser eller tiltak. Abelia følger situasjonen tett og er i dialog med myndighetene for å sikre mest mulig forutsigbarhet. Knut Erik Beyer-Arnesen er styreleder i både Forum for friskoler og Forum for fagskoler, og holder i dialogen fra Abelias side.

- Vi har i dag blitt invitert til et møte med statsråd Henrik Asheim på førstkommende mandag for å diskutere situasjonen for skolene, forteller Beyer-Arnesen. - Det avgjørende for våre medlemmer er å få rask og tydelig kommunikasjon om hvordan nedstengningen vil fungere, slik at de kan ivareta sine elever og studenter. Nå jobber vi for å koordinere oss og forberede innspillene våre til Kunnskapsdepartementet på mandag.

Dette er områdene skolene har meldt et behov for ekstra ressurser til:

  • Rådgivere som kan følge opp studenter som de frykter holder på å falle fra
  • Leie inn ekstra lærere som kan undervise når en klasse må deles i to pga. smitteverntiltak (når campusene åpnes delvis igjen)
  • Innkjøp av ekstra utstyr til studenter som ikke får eller får begrenset tilgang til spesialrom med spesialutstyr

Har du spørsmål eller ønsker du bistand til å håndtere situasjonen for din bedrift? Ta kontakt med oss.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: