Abelia

Innhold

Ny krisepakke fra regjeringen

Nyhet, Politisk sak

Publisert

#205

Statsminister Erna Solberg

Regjeringen la fredag frem en krisepakke på til sammen 16,3 milliarder kroner. Blant tiltakene er forlengelse av kompensasjonsordningen til 1. juli, økning av kompensasjonsgraden til 85 prosent, og  500 millioner ekstra til gründere.

Abelia mener at den alvorlige krisen næringslivet står i også er en unik mulighet til å stimulere til fremveksten av fremtidens arbeidsplasser gjennom forskning og innovasjon.
 
- Regjeringen gjør gode og nødvendige grep for å beskytte kriserammede arbeidsplasser, men for lite for å stimulere fremveksten av de nye jobbene som skal ta over for de som går tapt gjennom krisen, sier administrerende direktør i Abelia Øystein E. Søreide
 

Den økte støtten til oppstart- og vekstselskaper kommer i form av 500 millioner ekstra til Innovasjonstilskuddsordningen, forvaltet av Innovasjon Norge.  Regjeringen foreslår også forlengelse av omstillingsordningen for event- og reiselivsnæringen ut juni (1 milliard), og forlengelse av stimulerings- og kompensasjonsordningene for kultur, frivillighet og idrett til 1. september (650 millioner).

- Vi skal nå prioritere innsatsen vår mot Stortinget, for å få gjennomslag for sterkere investering i nye arbeidsplasser. Vi trenger større rammer til innovasjonslån og innovasjonstilskudd under Innovasjon Norge, og vi må styrke Forskningsrådets rammer til Grønn Platform og Innovasjonsprosjekter i næringslivet. Vi må også sikre en styrket grunnfinansiering av forskningsinstituttene, sier Søreide.
 

Her er listen over de viktigste tiltakene, hentet fra www.regjeringen.no 

 

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: