Abelia

Innhold

Kunnskap og teknologi til Arendalsuka

#205

Foto: Arendaluka/ M_Hauglid

1 uke, 1200 arrangementer og 70 000 besøkende. Når så mange meningsfeller og -motstandere, beslutningstagere og journalister samles i Arendal er det en unik mulighet for oss til å sette Abelia-medlemmers interesser på agendaen.

Arendalsuka spenner seg over en uke, 10 080 minutter. Vi bruker den tiden godt. I Abelia har vi tenkt, testet, spurt og jobbet i lang tid med vårt program. Resultatet spenner bredt, men alle arrangementene i Abelia-regi styrker kunnskapssamfunnet, øker innovasjonskraften og bidrar til omstilling av og i Norge.

Sammen med samarbeidspartnere fra Telenor, Sweco, Telia, Digiplex, Microsoft, Norfund, Handshøyskolen BI, Evry, Høyskolen Kristiania og IBM, for å nevne noen, setter vi digitalisering i hele Norge, studenter med sans for praksis, innovasjonskraft og omstilling på agendaen.

Omstilling er ordet

For fjerde år på rad måler Abelia norsk omstillingsevne sammenlignet med en rekke andre land. Omstillingsbarometeret viser hvordan vi gjør det innen humankapital, entreprenørskap, forskning, innovasjon og digitalisering. Dette er områder hvor Norge må score høyt for å lykkes med omstillingen.

I en internasjonal konkurranse som har blitt betraktelig spisset den siste tiden er norsk konkurranseevne truet. Uten å avsløre for mye, viser årets rapport noen trygge havner for Norge, mens det er andre områder der vi trenger et betraktelig girskifte om vi skal omstille oss raskt og godt nok.

Er du i Arendal, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Jeg håper vi ses. Om du ikke får vært med, kan du følge alle våre arrangementer via stream på Facebook.

Her kan du se vårt program for Arendalsuka.


Kjetil Thorvik Brun
Direktør for næringsliv og samfunnskontakt (kst.)

Møt oss på Arendalsuka

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: