- Bærekraft er et eget forretningsområde

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H). Foto: Bjørn Stuedal

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H). Foto: Bjørn Stuedal

- Jeg utfordrer Abelias medlemmer til å finne lønnsomme ideer for å skape grønn konkurransekraft, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Møt ham på Abeliavorspiel under Arendalsuka!

Under Arendalsuka 15 - 19 august arrangerer Abelia flere seminarer og møteplasser, deriblant Abeliavorspielet torsdag kveld. Hit kommer klima- og miljøminister Vidar Helgesen for å delta i en spennende samtale med Abelias medlemsbedrifter om fremtidens næringsliv. Vi har tatt en prat med statsråden og spurt hva han tenker om kunnskaps- og teknologibedriftenes rolle i omstillingen. 

- Abelias medlemsbedrifter er helt nødvendige for at Norge skal bli en vinnernasjon i en stadig akselererende omstilling. Selskaper som DNV GL og SINTEF er helt i verdensklasse på sine felt, og regjeringen vil bidra til at norske selskaper kan ligge i front av den teknologiske utviklingen, sier Helgesen. 

Helgesen er en selverklært digitaliseringsentusiast som er opptatt av teknologi og mulighetene den gir for å skape bærekraftige løsninger. Han påpeker at bærekraft er lønnsomt, og det er også et eget forretningsområde. - Det gir muligheter både nasjonalt og internasjonalt som norske bedrifter bør bruke.

- Jeg gleder meg til å møte Abelias medlemsbedrifter, og vil utfordre dem til å finne lønnsomme ideer for å skape grønn konkurransekraft. Vi skal bli et lavutslippssamfunn, men ikke et lavinntektssamfunn, avslutter klimaministeren.

Abelia på Arendalsuka:

Arendalsuka er Norges største møteplass for aktører og ledere i politikk, næringsliv og media. Abelia og våre medlemsbedrifter er godt representert under uka. Du finner en oversikt over våre arrangementer her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: