Abelia

Innhold

Innovativ bruk av geodata

Nyhet

Publisert

#205

Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H). Foto: Fotograf Sturlason

Nasjonalt geodataråd og Kommunal- og moderniseringsdepartementet ønsker nå å hedre innovativ bruk av geografisk informasjon og stedsdata. Abelia oppfordrer medlemmer til å delta i konkurransen.

Geografisk informasjon kan være grunnlag for nye forretningsmodeller, bedre beslutninger og innovative løsninger.

 

— Vi vet at det skjer mye spennende på dette området og at det skapes mye nytt og innovativt. Det ønsker vi å løfte frem, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).

 

Bedrifter, organisasjoner, offentlige etater og andre som har utviklet en løsning hvor geografisk informasjon er en viktig ingrediens, oppfordres til å bli med i konkurransen. Løsningen kan være en app eller en annen publikumsløsning, men også et fagsystem eller et saksbehandlingsverktøy. Det er en forutsetning at løsningene er publisert etter juni 2020. Vinnerne vil i tillegg til diplom og heder og ære få 30 000 kroner.

 

-Data vil være driveren av verdiskaping fremover, med estimerte 300mrd i verdi i Norge innen 10 år. Geodata er et av de fremste eksemplene på datasett som kan bringe frem nye muligheter, sier Kjetil Thorvik Brun, leder teknologi og digitalisering i Abelia.

 

Frist for å melde seg på konkurransen er 21. mai.

 

Les mer om initiativet og hvordan delta her

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: