Abelia

Innhold

Hvordan blir din bedrift påvirket av Schrems II-dommen?

Nyhet, Politisk sak

Publisert

EU-flagget

Godt personvern kombinert med transatlantisk dataflyt har blitt avgjørende for svært mange virksomheter. Abelia er interessert i å forstå hvordan EU-domstolens avgjørelse i den såkalte Schrems II saken påvirker våre medlemmer.

Vi håper derfor din virksomhet vil svare på en kort spørreundersøkelse om deres bruk av standardavtaler for databehandling, såkalte Standard Contractual Clauses. 

Spørreundersøkelse om Schrems II / dataflyt / personvern.  

Undersøkelsen gjennomføres av Abelias paraplyorganisasjon i EU Digital Europe, sammen med NHOs europeiske paraply BusinessEurope. 

Domstolsavgjørelsen er kanskje mest kjent for å annullere EU og USAs Privacy Shield-avtale, som regulerer flyt av persondata mellom kontinentene, men avgjørelsen stiller også spesifikke krav til hvordan selskaper kan bruke såkalte Standard Contractual Clauses (SCCer) i databehandling. SCCer er brukt enten direkte eller indirekte av omtrent alle selskaper som driver databehandling. Når arbeidet nå er i gang med å vurdere bedre løsninger er det viktig å forstå bedre hvordan avgjørelsen påvirker norsk næringsliv generelt, og Abelias medlemsbedrifter spesielt. 
 
Undersøkelsen består av enkle spørsmål om din virksomhet og deres bruk av SCCer. Del derfor svært gjerne også undersøkelsen med den i virksomheten som er best egnet til å svare på dette. 

Undersøkelsen finner du her: https://www.research.net/r/schremsII?TA=Abelia  

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: