Abelia

Innhold

Stengte datagrenser og dataflyt på agendaen i møte med Datatilsynet

Nyhet

Publisert

Datatilsynet og Abelia hadde i dag møte om den Schrems II-dommen og konsekvensene for norske bedrifter.

Den såkalte Schrems II avgjørelsen i EU-domstolen er kanskje mest kjent for å annullere EU og USAs Privacy Shield-avtale som regulerer flyt av persondata mellom kontinentene. Avgjørelsen stiller også spesifikke krav til hvordan selskaper kan bruke såkalte Standard Contractual Clauses (SCCer) i databehandling. 

Abelia vektla behovet for god rådgivning og tydelig informasjon fra Datatilsynet i tiden fremover. 

- Vi vet at det er stor usikkerhet knyttet til overføring av data etter dommen, og det er viktig at Datatilsynet tar ombudsrollen sin og veileder bedriftene i hvordan de skal gå frem, sa administrerende direktøyr i Abelia, Øystein Eriksen Søreide under møtet. 

Datatilsynet på sin side var opptatt av å forstå hvordan avgjørelsen har påvirket næringslivet, og hvilke rutiner som er iverksatt. De ville også minne Abelias medlemsbedrifter på at man finner svar og veiledning på Datatilsynets hjemmesider.

For å bedre forstå dette har Abelia tidligere bedt medlemmer svare på en kort spørreundersøkelse om virksomhetenes bruk av såkalte Standard Contractual Clauses (SCCer). Undersøkelsen gjennomføres av Abelias paraplyorganisasjon i EU Digital Europe, sammen med NHOs europeiske  paraply BusinessEurope. Undersøkelsen består av enkle spørsmål om din virksomhet og deres bruk av SCCer. Del derfor svært gjerne også undersøkelsen med den i virksomheten som er best egnet til å svare på dette. 


Undersøkelsen finner du her

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: