EU må sikre internasjonal dataflyt

Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia.

Abelia har sammen med en rekke internasjonale organisasjoner sendt et opprop til EU, med krav om tydeligere avklaringer rundt internasjonal dataflyt.

Abelia og over 30 andre internasjonale teknologiorganisasjoner har skrevet under på et opprop til European Data Protection Board (EDPB) og EU-kommisjonen, der det uttrykkes bekymring over den siste tids utvikling knyttet til dataflyt innad og utenfor EU. 

-Internasjonal dataflyt er avgjørende for verdenshandelen, og enhver begrensning av dataflyten er utfordrende for alle økonomiske sektorer, skriver aktørene bak oppropet. - Bredden av aktører bak dette oppropet viser at utviklingen knyttet til den ferske Schrems II-dommen skaper dyp usikkerhet over hele verden.

- Dataflyt er avgjørende for både norsk og internasjonal økonomi. Den usikkerheten vi nå opplever er ikke bærekraftig. Det må raskt sikres gode vilkår for utveksling av data på tvers av landegrenser innen rammene av god sikkerhet og personvern, sier Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia.

En restriktiv tilnærming til dataflyt vil få store negative konsekvenser for en stor bredde av bransjer, som det fremkommer av en fersk uttalelse fra en koalliasjon ledet av Business Europe

Du kan lese hele brevet til EU-kommisjonen og EDPB her

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: