Abelia

Innhold

Etterlengtet koronatilskudd til vitensentrene

Nyhet, Politisk sak

Publisert

#205

Politisk rådgiver i Abelia Sondre Jahr Nygaard. Foto: Abelia/Ilja Hendel

Regjeringen foreslår for budsjettet for 2020 en tilleggsbevilgning til Vitensentrene på 18,6 millioner kroner, for å kompensere for inntektssvikten de har opplevd som følge av koronakrisen.

Vitensentrene er viktige formidlere av populærvitenskap, teknologi og realfag. Sentrene er viktige for å inspirere barn og unge til å bli nysgjerrige på realfag, og bidrar også inn i undervisningen rundt om i de tusen klasserom, blant annet med programmering i grunnopplæringen. 

- Vitensentrene har som følge av smittevernstiltakene opplevd en sterk inntektssvikt, men har falt utenfor de fleste kompensasjonsordningene fra regjeringen. Det er derfor svært etterlengtede midler som nå kommer vitensentrene til gode, sier Sondre Jahr Nygaard, politisk rådgiver i Abelia. 

Viktige kamper gjenstår

Talentsenterordningen i realfag er et tilbud til elever med høyt læringspotensial. Dette var i utgangspunktet en prøveordning. NIFU evaluerte ordningen i 2019, og konkluderte at talentsentrene som er etablert hadde imponerende kvalitet. Derfor ble det i april 2019 bestemt at skulle gjøres permanent.  

- Det er viktig at det jobbes for at flere regioner nå får mulighet til å opprette talentsentre i realfag. Dette er et effektivt virkemiddel for å skape læringsglede for dyktige elever som trenger ekstra utfordringer. Abelia har forventninger til en økt satsing på talentsentrene, sier Jahr Nygaard. 

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: