Abelia

Innhold

Staten kan ikke gjøre alt

Nyhet

Publisert

Håkon Haugli, Abelia.

Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia. Foto: Esben Johansen

- Vi trenger klare grenser for hva statens kjernevirksomhet skal være.

Det var Håkon Hauglis budskap tirsdag 24. januar da han var invitert til å gi sitt innspill til arbeidsgruppen som skal se på konkurranse på like vilkår.

Abelia har med prosjektet "Når staten tar seg til rette" etablert et arbeid i tett dialog med medlemsbedriftene og myndighetene for å etablere bedre og mer rettferdige konkurransevilkår.

- Det er nødvendig å erkjenne at hvordan stater utøver sine ulike roller og anskaffer produkter og tjenester har stor betydning for utløsningen av det store potensialet for verdiskaping, sier Haugli og peker på at de største utfordringene for markedet oppstår når statens ulike roller blandes og fører til at staten opptrer som både lovgiver, regulator, innkjøper og konkurrent.

Haugli understreker at det er behov for en overordnet og prinsipiell avklaring av statens ulike roller overfor og i markedet. Han er spesielt bekymret for utviklingen i helse- og velferdsteknologimarkedet.

- Det er svært uheldig når for eksempel Direktoratet for eHelse henter de beste programmererne fra privat sektor for å selv kunne utvikle tjenester som allerede fins i markedet. Vårt viktigste budskap er at det må utarbeides klare grenser, hjemlet i lov, for hva markedet skal levere og hva som er staten sin kjerneoppgave, avslutter Haugli.

Dersom din virksomhet opplever utfordringer med statlig rolleblanding, hører vi gjerne fra deg.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: