Abelia

Innhold

Rapport

Publisert

KPMGs analyse av kompensasjonsordningen for mva i kommunal sektor

Denne rapporten er utarbeidet av KPMG for NHO. Den er svar på NHO sin bestilling av en analyse av kompensasjonsordningen for merverdiavgift i kommuner og fylkeskommuner.

Formålet med analysen av kompensasjonsordningen for merverdiavgift i kommuner og fylkeskommuner er å få svar på om ordningen har fungert etter hensikten, dvs. om kompensasjonsordningen er avgiftsmessig nøytral og ikke påvirker kommuner og fylkeskommuners valg mellom egenproduksjon og konkurranseutsetting. Analysen skal gi svar på to problemstillinger:

  • Om kompensasjonsordningen for merverdiavgift i kommuner/fylkeskommuner har virket etter hensikten?
  • Hva som er årsakene dersom det viser seg at kompensasjonsordningen i liten grad har virket etter hensikten?

Finansdepartementet og helse - og omsorgsdepartementet har foreslått i hovetrekk en tilsvarende kompensasjonsordning for merverdiavgift for helseforetakene som den som i dag gjelder for kommuner og fylkeskommuner. Basert på funn fra analysen av kompensasjonsordningen for merverdiavgift i kommunal sektor, så gjøres det en vurdering av om den foreslåtte ordningen kan forventes å innebære en reell nøytralitet i helseforetakenes valg mellom konkurranseutsetting og egenproduksjon.

Last ned publikasjon

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: