Abelia

Innhold

Rapport

Publisert

Konkurranse på like vilkår

Formålet med denne rapporten er i hovedsak å kartlegge hvilke hindringer og ulemper private virksomheter opplever i møtet med den offentlige forvaltningen og i offentlige virksomheter, samt å foreslå tiltak som kan motvirke disse.

BDO AS har på oppdrag for NHO gjennomført en utredning der formålet har vært å gjennomføre en uhildet kartlegging av hvilke hindringer og ulemper private virksomheter som konkurrer om oppdrag opplever i møtet med den offentlige forvaltningen og i offentlige virksomheter, samt å foreslå tiltak som kan motvirke disse hindringene og ulempene. Utredningen er gjennomført med basis i kunnskap om konkurranseregler og organisering av konkurranser i offentlig sektor. Utredningen skal være et grunnlag for NHOs videre arbeid med utredning av temaet konkurranse på like vilkår.

Utredningen tar ikke politiske hensyn, og er kun ment å være en angivelse av typetilfeller som illustrerer forhold som er egnet til å påvirke at konkurransen mellom private og offentlige tilbydere ikke skjer på like vilkår. Typetilfellene er også illustrert ved henvisning til relevante case.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: