Abelia

Innhold

Medlemsmøte med statssekretæren

Nyhet

Publisert

Statssekretæren innleder.

Statssekretær Lars Jacob Hiim fra Nærings- og Fiskeridepartementet

Arbeidet med konkurranse på like vilkår endelig i gang for fullt.

I takt med stadig flere offentlige ansatte, har staten de siste årene utvidet sine oppgaver. I dag påvirker staten ulike private markeder i mye større grad enn tidligere. Abelia har over lengre tid kjempet for å bedre vilkårene, og har derfor lansert kampanjen #statentarsegtilrette. Et av de første tiltakene var å invitere til et medlemsmøte med besøk av statssekretæren fra Nærings- og Fiskeridepartementet, som ga en innføring i regjeringens planlagte arbeid på området. 

- Regjeringen er opptatt av at det skal være like konkurransevilkår for private og offentlige aktører når de er i samme marked. Men vi trenger et bedre beslutningsgrunnlag. Derfor har vi nedsatt en ekstern arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak som kan styrke konkurransen, fortalte statssekretær Hiim.

Statssekretæren inviterte Abelias medlemsbedrifter til å komme med sine innspill til arbeidet og bidra til en god debatt om problemstillingen. 

En medlemsundersøkelse Abelia har utført slår fast at 6 av 10 mener staten opptrer i konkurranse med private aktører.

- Slik skaper ikke innovasjon og vekst i næringslivet, sier Abelias administrerende direktør Håkon Haugli. Han forteller at Abelia har hatt en god dialog med regjeringen rundt problemstillingen, og ser frem til å fortsette det utover i prosessen. 

- Vi er veldig glade for at statssekretæren deltok på medlemsmøtet i dag, og  våre medlemmer til å følge hans oppfordring om å ta kontakt og bidra til å belyse situasjonen, avslutter Haugli.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: