Abelia

Innhold

- Uheldig hvis staten skal utvikle selv

Nyhet, Teknologi og digitalisering, Helse

Publisert

Portrettfoto av Christine Korme

Direktør for fornying og digitalisering i Abelia, Christine Korme, sier til Digi at det digitale helsekortet er supert, det, men staten trenger ikke å utvikle det. Det finnes allerede i markedet. Foto: Esben Johansen.

Det sier Christine Korme i en kommentar til Digi om utvikling av nytt helsekort for gravide.

Skal staten utvikle denne IT-løsningen selv? Ordlyden fra regjeringen kan muligens tolkes slik, selv om det er uklart hva de mener i sin kunngjøring:

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2017 å starte arbeidet med å utvikle en nasjonal løsning for elektronisk helsekort for gravide.

- Vi mener det er svært uheldig hvis staten skal utvikle dette selv, sier direktør for fornying og digitalisering, Christine Korme.

– Helsekortet er supert det, men staten trenger ikke å utvikle det. Det finnes allerede i markedet. Det er til og med et norsk privat e-helseforetak Csam Health AS som har utviklet en slik løsning, som de også har solgt inn til Finland, sier direktør for digitalisering i Abelia, Christine Korme til digi.no.

Hun mener det er svært uheldig hvis staten skal sette seg ned å utvikle dette selv.

– Det er ingen grunn til å utvikle dette selv. Vi trenger vekst i privat sektor i Norge. Dessuten kan vi her utvikle produkter til eksport. Det er ikke bare Norge som trenger digitale helsekort i verden, sier Korme.

Les hele saken hos Digi der også vårt medlem Csam Health AS er intervjuet

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: