Abelia

Innhold

Høringsinnspill om Brexit

Dette er Abelias høringsinnspill om lov- og forskriftsendringer som følge av Storbritannias uttreden fra Den europeiske union.

Abelia viser til høring av 4. oktober 2018 fra Justis- og beredskapsdepartementet, der det bes om innspill til forslag til lov- og forskriftsendringer som følge av Storbritannias uttreden fra Den europeiske union (brexit).

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Vi organiserer virksomheter innen IT, telekom, utdanning, forskning, konsulent/rådgivning, kreative næringer og ideelle organisasjoner. Abelia har over 2100 medlemmer med omlag 48.000 årsverk.

Mange av våre bedrifter er avhengig av utenlandsk ekspertkompetanse for løse sine oppdrag og være konkurransedyktige i en global økonomi. Dette gjelder i de fleste av våre bransjer og spesielt innen IT, telekom, konsulent- og rådgivningsbedrifter, forskning og utdanning.

Tilsvarende er mange av våre medlemmer etablert i flere europeiske land, og avhengig av å kunne sende norske eksperter ut i kortere og lengre perioder.

Disse bedriftene og deres ansatte vil derfor være sårbare i prosessen rundt Brexit. De er avhengig av Brexit ikke får konsekvenser for arbeids- og oppholdstillatelse, og at de ansatte og deres familie fortsatt kan nyte godt av ulike sosiale ytelser.

I denne forbindelse viser vi til NHO sin høringsuttalelse.

Last ned hele høringsinnspillet

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: