Abelia

Innhold

Brosjyre

Publisert

Abelias politiske plattform

Vår næringspolitikk tar utgangspunkt i Norges særegne omstillingsbehov.

Abelia organiserer mer enn 2.100 kunnskaps- og teknologibedrifter i hele Norge. Våre medlemmer sysselsetter mer enn 50.000 personer og virksomhetenes samlede omsetning er ca. 150 milliarder kroner. Abelias medlemsbedrifter har virksomhet i mer enn 100 land. Gjennom ny kunnskap og ny teknologi bidrar de til fornying av norsk næringsliv, omstilling i offentlig sektor og løsninger som bidrar til at verden når FNs bærekraftsmål.

Kunnskaps- og teknologibedrifter representerer en stadig større andel av norsk verdiskaping og sysselsetting, og er samtidig avgjørende for innovasjon i alle andre næringer og i all offentlig virksomhet.

Akselererende bruk av teknologi, klimaendringer, en aldrende befolkning, press på velferdsordninger, og forskyvninger i maktforhold i verden vil få stadig større betydning for et lite land med en åpen og utadvendt økonomi. Vår næringspolitikk tar utgangspunkt i Norges særegne omstillingsbehov: Å utvikle nye vekstbedrifter og nye arbeidsplasser og å gjøre mer og bedre for mindre i offentlig sektor gjennom å ta i bruk ny teknologi og nye arbeidsprosesser.

Slik ingen for 50 år siden spådde fiskeoppdrett eller olje og gass som hovednæringer i Norge, kan ingen med sikkerhet spå om de neste 50 årene. Men noe vet vi: Vi skal leve av kunnskap.

Norsk arbeidsliv er i endring. Fra et næringsliv i bransjer til kombinasjoner av globale, verdiskapende aktiviteter. Fra internasjonal konkurranse på produkt og pris, til konkurranse om kompetanse og attraktiv lokalisering. Fra innovasjon innen virksomheter, til innovasjon både i og mellom virksomheter. Fra behov for ferdig utdannet kompetanse til behov for kontinuerlig læring gjennom livet. Og fra et norsk arbeidsmarked til å være del av et internasjonalt arbeidsmarked.

For å konkurrere internasjonalt må Norge ha den beste kompetansen. Kunnskapsbedrifter og kunnskapsarbeidsplasser lokaliseres der betingelsene for å utvikle ny kunnskap er best. Abelias ambisjon er at Norge skal bli det mest attraktive landet i verden for lokalisering av fremtidens globale og kunnskapsbaserte næringsliv. Dette er avgjørende både for Abelias medlemsbedrifter og Norge.

Norges næringspolitikk må legge til rette for kunnskapsbasert nyskaping, omstilling og innovasjon.

Last ned publikasjon

Last ned hele Abelias politiske plattform i .pdf-format

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: