Abelia

Innhold

Abelia ansetter leder for ideell og velferd

Nyhet

Publisert

#205

Kjartan Almenning

Kjartan Almenning er ansatt i nyopprettet stilling som leder for ideell og velferd i Abelia.  Almenning har bred erfaring fra både frivillig sektor og politikken, og kommer fra stilling som politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet.

Almenning vil inngå i Abelias politiske avdeling, og begynner etter planen i jobben 1. juni.

-Ideelle og frivillige organisasjoner bidrar med kunnskap og innovasjon på alle samfunnsområder, og spiller en sentral rolle i den nødvendige omstillingen av Norge. Rundt 10 prosent av våre medlemmer er tilknyttet dette feltet, og Kjartans solide erfaring fra både politikk og frivilligheten vil styrke oss betydelig på dette viktige området, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Almenning kommer fra jobben som politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet, der han jobbet med forskning og høyere utdanning. Han har tidligere jobbet for Venstre på Stortinget med blant annet utdanningspolitikk, kultur- og frivillighetspolitikk.

- Jeg kjenner Abelia gjennom mange års politisk arbeid, og anser Abelia som en av de aller beste kunnskaps- og teknologipolitiske aktørene. Jeg går derfor til jobben både med glede og en viss ydmykhet, og ser frem til å være med og utvikle det politiske arbeidet foreningen gjør for disse kunnskapsvirksomhetene, sier Kjartan Almenning.

Almenning har tidligere vært organisasjonssjef i Venstre, og har arbeidet for flere frivillige organisasjoner. Han var ansatt i Frivillighet Norge fra oppstart, og har også jobbet for LNU. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: