Fremtidens arbeidsliv

Lene Gjævert, HR- manager i Visma og Stein- Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge. Programleder Gro Lundberg (i midten), fagsjef HMS- og arbeidsmiljø i Abelia.

Medlemmer av Abelia stiller til samtale om aktuelle temaer innen ledelse og arbeidsliv.

Følg Fremtidens arbeidsliv i Spotify eller iTunes eller hør på episodene under.

Ledelse og det store kompetansegapet. Episode 1: Den tause kunnskapen

Norske virksomheter har et stort og økende umettet kompetansebehov. Dette kan ikke mettes kun ved dagens arbeidsmåter og gjennom dagens utdanningssystem. I denne episoden skal vi se på hvordan ledere kan sikre at bedriften og de ansattes tause kunnskap smitter. 

På toppen av en takterrasse i Bjørvika møter du Ingrid Somdal Åmodt- Vinje i Storyboard og Alf Hobbesland fra ShiftX. Samtalen ledes av Mads Blybakken.

Ledelse og det store kompetansegapet. Episode 2: Ledelse og læring

Ikke gå ut på dato: Ledelse og læring

Den overordnede tematikken er hvordan vi kan utnytte eksisterende og potensiell kompetanse i og for norsk arbeidsliv. Norske virksomheter har et stort og økende umettet kompetansebehov. Dette kan ikke mettes kun ved dagens arbeidsmåter og gjennom dagens utdanningssystem. Derfor ønsker Abelia å bringe sammen skarpe hoder for å diskutere hvordan kompetansegapet kan tettes. Dette er episode 2 i en miniserie.

Kompetanse er en fornybar ressurs, men den fornyes ikke av seg selv. Hvordan kan ledere bidra til at ansatte lærer hele arbeidslivet? Bidragsytere: Lene Gjævert, HR- manager i Visma og Stein- Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge. Samtalen ledes av Gro Lundberg, fagsjef HMS- og arbeidsmiljø i Abelia.

Episode 1: Ledelse, hjemmekontor og produktivitet i en ny hverdag

Koronapandemien har sendt mange arbeidstakere på hjemmekontor. Jobbhverdagen har blitt en ganske annen og både forskere og bedrifter har tatt til orde for at hjemmekontor bør bli den nye normalen. I dette opptaket som omhandler ledelse, fleksibilitet og hjemmekontor har vi med oss Cecilie Heuch, HR- direktør i Telenor Group og fra Abelia: Birgit Abrahamsen, direktør for arbeidsrett og HMS og leder for HMS og arbeidsmiljø, Gro Lundberg. De skal diskutere muligheter, utfordringer og lovverket ved økt bruk av hjemmekontor og hva det vil kreve av ledere. Moderator er Tor Haugnes, pedagogisk leder ved Handelshøyskolen BI.

Episode 2: Ledelse, innovasjon og hjemmekontor

Hvordan kan ledere sikre innovasjon, kreativitet og produktivitet mens de ansatte sitter på hjemmekontor?

Mens det var mer innovasjon og høyere produktivitet i teknologi- og kunnskapsbedriftene i starten av koronakrisen, har bildet endret seg. Nå oppgir 32 prosent av Abelia-medlemmene mindre innovasjon og 29 prosent oppgir lavere produktivitet. Det er unektelig tilknyttet at de ansatte har sittet lenge på hjemmekontor.

Innovasjon og produktivitet kan ikke settes på pause selv om de ansatte blir sittende på hjemmekontor. Hva kan du som leder gjøre?

I denne episoden møter du fagleder for arbeidsmiljø og HMS i Abelia, Gro Lundberg. I tillegg kommer Hans-Henrik Merckoll, Norgesjef i IBM som vil gi sine råd til hvordan de får til kreative prosesser uten å møtes fysisk og Eli Haugerud som er leder for klyngene i Smart Innovation Norway. Moderator er pressesjef i Abelia og innovasjonsstudent, Mads Dokka Blybakken.

Episode 3: Ledelse, innovasjon og nye forretningsmodeller under pandemi

2020 har uten tvil vært et utfordrende år. Verdenshelsen og –handelen har møtt enorme utfordringer. Bedriftenes omstillingsevne har blitt stresstestet på en måte ingen hadde forutsett. Likevel går noen selskaper veldig bra. Hvem er de og hva gjør de som funker?

Hva kjennetegner selskapene og forretningsmodellene som har gjort det best under koronakrisen? Det er tema for denne episoden. I denne episoden møter du Tor Andreassen, professor på NHH, Ida Aalen, medgründer av helsestartupen Confrere og medieekspert og Kjetil Thorvik Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia. Samtalen ledes av Mads Dokka Blybakken, pressesjef i Abelia og innovasjonsstudent.

Lurer du på noe? Kontakt oss!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt