Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Sommerpraten: Torleif Jansen

Sommerpraten: Torleif Jansen

Nyhet

Publisert

#205

Thorleif Jansen, Medisinsk sjef i Kry

Innovasjon av helsetjenestene har preget vårhalvåret for Krys medisinske sjef. Nå står helsenæringsmeldingen for tur, forteller han i sommerpraten.

Hva skal du i sommer?

Jeg har allerede hatt litt ferie, og var i Sardinia med familien min. Resten av ferien tilbringes i hjemtraktene i og rundt Molde, samt lenger sør i Norge. Norge er et fantastisk sted å feriere, med mange kortreiste og flotte opplevelser. Ellers tar jeg turen til Arendal under Arendalsuka i august, og ser fram til å være med på spennende arrangementer og debatter som kan sette fokus på hvordan vi kan få fart på privat-offentlig samarbeid i helse- og sosialtjenestene.

Hvilke apper benytter du i ferien?

Yr er et must, særlig på Nordvestlandet, der været skifter ofte.

Til høsten er det kommunevalg i Norge. Hva håper du blir den viktigste saken i valgkampen?

Jeg synes det er vanskelig å velge ut én sak. Men hvis jeg skal velge en sak jeg brenner for i egenskap av arbeidet mitt, så tror jeg det må bli løsninger på kapasitetskrisen i fastlegeordningen. Mitt ønske er at noen ville våge å snakke mer om organisering og innovasjon i denne sammenheng, og ikke «bare» om mer penger og flere leger.

Hva er det morsomste du har gjort på jobb i vårhalvåret?

Jeg har en utrolig spennende og variert jobb, og får anledning til å utvikle meg og lære hele tiden. Lærekurven kjennes bratt stort sett hele tiden. Det er veldig spennende å få lov til å utvikle helsetjenester på nye måter. Dette har jeg fått en unik mulighet til i KRY, som jeg mener er en av de mest innovative helsevirksomhetene i hele Europa. Noe av det som er unikt med selskapet, er hvordan en kombinerer teknologisk innovasjon og tjenesteinnovasjon i samme virksomhet.

Noe jeg også har lyst til å nevne er at vi har etablert et nettverk som består av medisinske direktører i KRY i alle landene vi er etablert (Sverige, Norge, Frankrike, Storbritannia og Tyskland), som møtes regelmessig og deler erfaringer og samkjører prosjekter. Det er opplysende og givende å kunne diskutere både medisinske spørsmål og helsepolitikk med kollegaer fra andre land.

Hva ser du mest frem til til høsten?

Helsenæringsmeldingen skal følges opp. I tillegg skal evalueringen av fastlegeordningen være klar 1. september. Begge er spennende og viktige prosesser, som jeg kommer til å følge tett.

Ellers ser jeg fram til å styrke teamet vårt med flere medarbeidere, etter som vi opplever en stadig økende pågang av pasienter.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: