Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Sommerpraten: Svein Tore Bø

Sommerpraten: Svein Tore Bø

Nyhet

Publisert

#205

Svein Tore Bø, Director, Technology Strategy

Til høsten gleder lederen av analyse- og programvareselskapet seg til å se alt som ramler ut av den teknologiske utviklingen, men inntreden i farskapsrollen topper lista i sommerpraten

Om SAS Institute

 
  • SAS Institute er et amerikansk programvarefirma med omtrent 70 ansatte i Norge.
  • Ved hjelp av omfattende analyse og databehandling skaper de innsikt og beslutningsgrunnlag for sine kunder.

Les mer om SAS Institute her

Hva skal du i sommer?

Minst mulig. Vi var i Indonesia nesten hele sommeren i fjor og på en lang og fantastisk reise til Filipinene i vinter som må ha vært en av topp 3 ferier ever, så nå er det tid for Norge. Vi har jo et fantastisk land når det viser seg fra godsiden. Allerede fått en uke på Sørlandet med flere dager med 28+ grader og sol så allerede godt i gang. Og så spiller det jo litt inn at jeg skal bli far i løpet av juli 😉

Hvilke apper benytter du i ferien?

I ferier forsøker jeg å logge litt av og legge mobilen fra meg. Dessverre så dekker mobilen nå så mye at da legger du også igjen lydboka, kameraet, handlelista, den korte beskjeden etc. Så Google Keep for å handle og huskeliste, Audible for lydbøkene, Spotify for musikk og Whatsapp/Snapchat for beskjeder og bildedeling med familie og venner kommer jeg ikke unna.

Til høsten er det kommunevalg i Norge. Hva håper du blir den viktigste saken i valgkampen?

Det skal vel vanskelig gjøres at den største saken ikke blir bompenger, og da også viktig. Ikke fordi bompenger i seg selv er så viktig men mye god politikk kan nå forsvinne i skyggen. Jeg håper at partene evner å få satt ting inn i et større bilde. Muligens litt skadet av å jobbe med analytics, men det er viktig å få frem det større bilde basert på fakta så man kan ta avveiinger på så bredt grunnlag som mulig og da forstå konsekvensene.  Det er jo interessant at man i media omtaler elbilfordeler som et tap, når det i realiteten handler om en investering i lokalt miljø.

Se hvordan det gikk for seg da hockey-laget LA Kings fikk hjelp av SAS Institute

Hva er det morsomste du har gjort på jobb i vårhalvåret?

Markedet har virkelig fått opp øynene for behovet for å ta i bruk Kunstig Intelligens og skyteknologi. Det ser vi jo også gjennom at det nå skal på plass en nasjonal strategi for AI og det var veldig gøy å få lov å holde et kort innlegg for digitaliseringsministeren på Abelias innspillsmøte i mai. Hos SAS har vi også fått på plass helt nye kommersielle modeller som nå gjør at vi kan gå sammen i markedet med start-up’s, nye og eksiterende partnere med vår enterprise software platform. Da kan vi virkelig ta demokratiseringen av AI inn i nye innovative løsninger. Så det absolutt morsomste denne våren har vært å virkelig få bryne seg med å jobbe frem muligheter sammen med alt fra grundere i små start-ups til toppledelsen i større selskaper. Norge og Norden har alle muligheter til å være med å drive innovasjon fremover, men vi må få ketchupen ut av flaska.

Hva ser du mest frem til til høsten?

På mange måter slutter jeg ikke å forundre meg over de stadige nye mulighetene som ligger i den teknologiske utviklingen. Man kan velge å være skremt over det eller man kan velge å se mulighetene. Jeg går for det siste, så derfor handler det mye om å se frem til det ukjente nye og mulighetene som ligger i det. Og det gjelder jo også den kommende farsrollen som jeg gleder meg vanvittig mye til.

Hvorfor valgte dere å melde dere inn i Abelia?

Det er en kombinasjon av medlemsfordeler, HR, ledelses -utvikling og nettverket generelt. Det er viktig å ta del av et større nettverk og Abelia er en god match for SAS.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: