Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Sommerpraten: Renate Larsen

Sommerpraten: Renate Larsen

Portrett av Larsen

Renate Larsen, administrerende direktør i Norges Sjømatråd.

Når Renate Larsen, administrerende direktør i Norges Sjømatråd, skal lage mat i sommer, er det en tjeneste hun kommer til å bruke mer enn andre.

Om Renate:

Renate Larsen, administrerende direktør i Norges Sjømatråd, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen strategi, organisasjon og ledelse. Hun har 16 års erfaring fra sjømatnæringen. Utover dette har Larsen en rekke styreroller, blant annet som styreleder i Hålogaland Teater (2015) og styremedlem i Folketrygdefondet (2013)

- Første del av ferien skal tilbringes i Nord-Norge. Her håper jeg på godt vær og mange fjellturer og fisketurer på sjø og ved vann. Det skal bli deilig å få tid sammen med familie etter en travel vinter og vår. Og så er det tradisjon å få med seg Buktafestivalen i Tromsø i midten av juli. En festival i Telegrafbukta i Tromsø med rock, øl og sjømat som profil. Siste del av ferien skal tilbringes på besøk hos venner i Valbonne, Frankrike. En nydelig liten landsby mellom Nice og Cannes.

Har som må å legge fra seg telefon og iPad

- I sommer skal jeg prøve å la telefonen og Ipaden få litt ferie, men blir garantert å bruke Yr, - været er man jo spesielt opptatt av når man skal feriere deler av sommeren i nord. Nyhetsapper også. Ellers blir jeg nok å bruke tjenesten Godfisk! for å finne gode sjømatoppskrifter – anbefales!

Opptatt av havet og fisken

- Det er mange viktige saker, men de fleste forstår nok at jeg er veldig opptatt av havet og fisken. De fleste partiene prater om havet og hvor viktig havet er for Norge. Jeg savner enda mer innhold i visjonene. Vi kan aldri bli kostnadsledende fra Norge, men vi kan bli verdensledende på kvalitet, på teknologi, på produktutvikling, på bærekraft, på kunnskap og på forvalting av havet og matvareproduksjonen i sjø.

Jeg håper at havet og sjømaten fortsetter å ha stort fokus, men at politikerne fyller visjonene med konkrete tiltak og handlinger som skal gjøre at næringen får vokse og utvikle seg, samt at det legges til rette for økt verdiskaping i Norge av all den fisken vi fanger og produserer her.

Ledet Norges største sjømatdelegasjon til Kina noen sinne

Det har vært en travel vår da vi er inne i en krevende endringsprosess, men samtidig har det vært mye morsomt og spennende som har skjedd. Jeg vil da trekke frem sjømatdelegasjonen til Kina i mai. Vi i Norges Sjømatråd ledet og var vertskap for den største sjømatdelegasjonen fra Norge noen sinne, som fant sted i Beijing. Her deltok over 100 norske sjømataktører sammen med Fiskeriministeren.

Delagasjonen markerte en milepæl for den norske sjømatnæringen og var startskuddet for ny satsing i Kina. Normaliseringen av handelen med Kina vil kunne føre til økt verdiskaping i Norge. Kinesiske konsumenter ønsker ferdigprodukter foredlet i Norge, og ikke bare råstoffet. I tillegg er det kinesiske markedet sultent på restråstoff, som kan gi ekstrainntekter for den norske sjømatnæringen,

I tillegg er jeg veldig stolt over at vi i april lanserte nytt opphavsmerke for sjømat fra Norge som vil bli brukte for å markedsfører norsk sjømat globalt.

Generalsponsor for sykkel-VM i Bergen i september

Jeg har en spennende jobb så jeg gleder meg til å ta fatt på en travel høst jobbmessig. Her blir det både mye jobbing med endringsprosesser i organisasjonen, markedsreiser og mye kontakt med ulike sjømatbedrifter. Så er vi generalsponsor for sykkel-VM i Bergen i september, noe jeg gleder meg til å være med på.

Ellers ser jeg frem til et spennende høstprogram på Hålogaland Teater hvor jeg er styreleder.

Vi har stilt følgende spørsmål:

Hva skal du i sommer?

Hvilken app kommre du til å bruke i ferien?

Til høsten venter stortingsvalget. Hva håper du blir den viktigste saken i valgkampen?

Hva er det morsomste du har gjort på jobb i vårhalvåret?

Hva ser du mest frem til til høsten?

I sommer tar vi en prat med mennesker i Abelia-bedrifter. Du finner alle intervjuene her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: