Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Jubileumspraten: Kristin Clemet

Sommerpraten: Kristin Clemet

Kristin Clemet

- Abelia har en svært viktig rolle som talsrør for "det nye næringslivet".

I år er det 15 år siden Abelia ble etablert. Siden den tid har over 1800 bedrifter meldt seg inn, en rekke politiske seiere har blitt feiret og kunnskaps- og teknologinæringens rolle blir stadig viktigere. I anledning jubileet har vi tatt en prat med mennesker som har vært sentrale i oppbyggingen og utviklingen av organisasjonen. Første kvinne ut er daglig leder i tankesmien Civita, Kristin Clemet.

Hvorfor mente du det var nødvendig at Abelia ble etablert?

Det hadde både med omdømme og realiteter å gjøre. NHO ble oppfattet som en mastodont for det gamle industrisamfunnet, som ikke skjønte seg på det moderne kunnskapssamfunnet. Det var ikke sant, men det må innrømmes at det kunne se slik ut.

Samtidig var det mange bedrifter som syns det var vanskelig å finne et riktig "hjem" for seg og sin virksomhet i NHO, og som trengte en landsforening som la større vekt på næringspolitikk og litt mindre vekt på arbeidsgiverpolitikk.

Hva mener du er Abelias viktigste oppgave?

Abelia har en svært viktig rolle som talsrør for "det nye næringslivet", der fellesnevneren nok er et tungt kunnskapsinnhold.

Norge står midt i en omstilling. Hvilken rolle tror du kunnskaps- og teknologibedriftene vil spille i tiden "etter oljen"?

De vil selvsagt spille en helt avgjørende rolle. Næringslivet må gradvis bli mindre fossilt og mer grønt og digitalt.

Hvis du kunne velge deg et politisk tiltak, som skulle bidra til nyskaping og innovasjon. Hvilket hadde du valgt?

Jeg hadde fjernet formuesskatten og bedret opsjonsbeskatningen.

Av alle teknologiske løsninger som er tilgjengelige i dag, hvilken er din favorittdings

Smarttelefonen er nok favoritten.

Hva skal du i sommerferien?

Slappe av, men også jobbe, lese, bade, være sammen med familien, treffe gode venner, gå på tur, sykle, spise god mat og drikke vin!

Om Kristin Clemet:

Clemet er utdannet siviløkonom og var utdannings- og forskningsminister i perioden 2001 – 2005. Hun har tidligere vært arbeids- og administrasjonsminister (1989 -1990) og stortingsrepresentant for Høyre (1989-1993). Hun har også vært redaktør i Tidens Tegn, politisk rådgiver i Industridepartementet (1981-83), gruppesekretær i Stortinget, byrådssekretær i Oslo kommune og politisk rådgiver ved Statsministerens kontor (1985-86). I 2001, før hun ble statsråd, var Clemet viseadministrerende direktør i NHO, og arbeidet svært aktivt med å få etablert Abelia.

Selv om det er sommerferie, stopper ikke aktiviteten i Abelias sosiale kanaler. Følg oss for flere intervjuer, nyheter og nyttig informasjon.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: