Abelia

Innhold

Nytt styre i Abelia

Nyhet

Publisert

#205

Nye og gamle styremedlemmer i Abelia. Fra venstre: Hanne Rønneberg (SINTEF), Tommy Bjørnsen (DNV GL), Anne Lise Ryel (Kreftforeningen), Jens Petter Reinertsen (Skarpe) og styreleder Grete Aspelund (Sweco Norge). Foto: Ilja C. Hendel

På generalforsamlingen 14. juni ble det valgt inn fire nye styremedlemmer i Abelia. De nye er Tommy Bjørnsen, Anne Lise Ryel, Lars Erik Torjussen og Jens Petter Reinertsen.

Valgkomiteen har i sitt arbeid vært opptatt av å sikre balanse mellom Abelias ulike medlemssegmenter og god kjønnsbalanse. For tillitsverv i NHO er det i tillegg etablert praksis at kandidater skal være del av medlemsbedriftenes daglige ledelse eller styre.

Tommy Bjørnsen er Senior Vice President, Group Digital Director og Country Chair Norway i DNV GL. Han har hatt en rekke lederstillinger i selskapet, blant annet i Brasil og Sør-Korea.

Anne Lise Ryel er generalsekretær i Kreftforeningen, en stilling hun har hatt siden 2002. Ryel er jurist fra Universitetet i Oslo og har vært konsernadvokat i Statnett SF. Hun ble i 1994 utnevnt som likestillingsombud, en jobb hun hadde frem til 2000 da hun ble statssekretær i Justisdepartementet.

Lars Erik Torjussen er administrerende direktør administrerende direktør og rektor for Noroff Fagskole og Noroff Høyskole. Han har lang erfaring fra mediebransjen, blant annet som administrerende direktør i Fædrelandsvennen og Aftenposten.

Jens Petter Reinertsen er administrerende direktør og en av fire grunnleggere av selskapet Skarpe. Han har mange års salgs- og ledererfaring fra IT- og telekombransjen, blant annet fra Telenor, Client Computing og Cap Gemini.

 

Dermed består Abelias nye styre av:

  • Grete Aspelund, administrerende direktør, Sweco Norge (leder, gjenvalg)
  • Abraham Foss, administrerende direktør, Telia Norge (nestleder, gjenvalg)
  • Wiljar Nesse, konserndirektør Evry (ikke på valg)
  • Ove Fredheim, direktør for bedriftsmarked Norge, Telenor (gjenvalg)
  • Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør, Microsoft Norge (gjenvalg)
  • Hanne Rønneberg, konserndirektør, SINTEF (gjenvalg)
  • Tommy Bjørnsen, SVP and Country Chair, DNV GL (ny)
  • Anne Lise Ryel, generalsekretær, Kreftforeningen (ny)
  • Lars Erik Torjussen, administrerende direktør, Noroff (ny)
  • Jens Petter Reinertsen, administrerende direktør, Skarpe (vararepresentant, ny)

Abelia årsberetning 2018

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: