Abelia

Innhold

Jobbskaperne: NHOs årskonferanse 2021

Nyhet

Publisert

NHOs årskonferanse 2021 gikk av stabelen, med et Abelia-tungt program. Se klipp fra konferansen her.

Tema for årets konferanse var jobbskaperne. Jobbskaping i privat sektor er en forutsetning for å komme oss ut av krisen og inn i en bærekraftig fremtid. En fremtid der Norge fortsatt er et av verdens beste land å bo i.

Hvorfor må vi skape flere jobber?

Den store jobbskapersamtalen

- Vi kommer til å trenge alle folk i vårt arbeidsliv i årene fremover – unge som gamle – sa statsministeren på NHOs årskonferanse 2021. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre tok jobbskapersamtalen under årskonferansen.

Kompetanse, forskning, innovasjon og eksport er viktigst

Med AV1, Abeliamedlemmet NoIsolations robot, i hånden presenterte Mari Sundli Tveit NHOs politikk for jobbskaping. Abelia-avtrykket er tydelig.

Les mer om de politiske prioriteringene her.

Hva kjennetenger en gründer?

Hvordan er det å være gründer i Norge?

En panelsamtale diskuterte Abeliamedlem Silje Vatne Ersland, gründer og daglig leder i Kattnakken om vi har en gründerkultur i Norge og fortalte om sin interessante reise. Se samtalen under og les mer om Silje Vatne Ersland her.

Norges konkurranseposisjon i grønn omstilling

Hvordan står det til med vår grønne konkurranseevne? Abeliamedlem BCG ga svaret. Se Programleder Selda Ekiz i samtale med Børge Kristoffersen, Senior Partner og leder av BCG i Norge i klippet under.

Bærekraftig ståpåvilje - for mye av det gode?

Abelias styreleder og administrerende direktør i SWECO debutterte som gjeste-komiker og delte sine betraktninger og råd om fremtidens jobbmarked med en komiker som hadde sin egen agenda. Se det i klippet under.

Hvilken kompetanse trenger bedriftene i fremtiden?

- Koronakrisen har ført oss inn i et digitalt kvantesprang, sa konsernsjef i Telenor Sigve Brekke under NHOs årskonferanse. Det stiller store krav til læringsevne og digital kompetanse.

I en samtale med vinneren av E24s Ledertalentene​ 2020 Børre Lobek og samtaleleder Selda Ekiz, diskuterte Tangen og Sigve Brekke Norges kompetansebehov nå og i fremtiden. Evnen til å lære hele livet og digital kompetanse var et gjennomgående tema. Her ser du samtalen:

Hele konferansen

Her kan du se konferansen i sin helhet.

 

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: