Bedre markedssituasjon

Nyhet

Publisert

Ni av ti NHO-medlemmer vurderer markedssituasjonen som god eller tilfredsstillende, viser ny NHO-undersøkelse.

Den generelle markedssituasjonen fortsetter å bedre seg. Så sent som i april var det nesten like mange bedrifter som vurderte situasjonen som god som anså den som dårlig. Nå anser 42 prosent den som god og bare 11 prosent som dårlig. 46 prosent anser markedssituasjonen som tilfredsstillende.

Andelen bedrifter som har lavere omsetning enn antatt normalnivå fortsetter å falle, fra 30 prosent i august til 26 prosent i september. Bare 3 prosent av bedriftene har mer enn halvert omsetning, sammenliknet med en antatt normal. I april gjaldt dette syv ganger flere.

Både omsetning og salgspriser økte siste måned, og de langt fleste bransjer venter videre vekst fremover, også i sysselsettingen. Andelen som oppgir betalingsvansker og frykter konkurs er de laveste siden vi begynte å spørre om dette for snart halvannet år siden, med henholdsvis 10 prosent og 7 prosent.

- Selv om norsk næringsliv fortsatt ikke er "friskmeldt" etter koronakrisen, og de hardest rammede bransjene fortsatt har et stykke vei å gå tilbake til en mer normal situasjon, fortsetter bedringen tross noen utfordringer som følge av den fjerde smittebølgen. Signalene fra bedriftene er at dette også omsettes i økt etterspørsel etter arbeidskraft. Utviklingen i arbeidsledigheten og antall ledige stillinger bekrefter dette, sier sjeføkonomi i NHO, Øystein Dørum.

Les mer om nøkkeltall fra norsk næringsliv

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: