Abelia

Innhold

Vellykket koblingsboks

Nyhet

Publisert

Fullsatt sal under kåringen av Norges 50 fremste IT-kvinner i Næringslivets Hus den 8. mars 2017.

Kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner er blant Abelias best besøkte arrangementer hvert år. Suksessen gjentas også i 2019.

5.200 deltakere møtte opp på Abelias drøyt 70 konferanser, seminarer og møteplasser i 2018. Og de blir stadig mer fornøyde.

– Målet har vært å tilby færre, men større møteplasser, og samtidig videreutvikle Abelia som en koblingsboks for medlemmene. Derfor er det veldig hyggelig at 91 prosent av deltakerne er godt eller svært godt fornøyd med arrangementene våre. Det tar vi som et tegn på at medlemmene synes at vi treffer godt, sier prosjektleder for møteplasser i Abelia, Tonje Ørnholt.

4.500 personer deltok på 45 arrangementene innen næringspolitikk og ledelse, mens 600 deltok på 21 arrangementer innen arbeidsrett og HMS.

Etablerte og nye møteplasser

– Av de mest profilerte arrangementene i 2018 vil jeg trekke frem kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner 8. mars, Abelia Open, Telia IoT Symposium, Arendalsuka hvor vi jobbet tett med Telenor, og Abelias læringskonferanse. Til sammen trakk disse arrangementene 2.700 deltakere, sier Ørnholt.

– Vi har også satt i gang et nytt og spennende konsept – Turning Tables – der etablerte virksomheter og oppstartsbedrifter presenterer sine utfordringer og gir hverandre råd og veiledning. Dette er en type arrangement vi vil lage flere av fremover.

Mange av arrangementene holdes sentralt på Østlandet, men Abelias 2.200 medlemmer med totalt 48.000 årsverk kommer fra hele landet.

Ut til regionene

– Derfor er det viktig for oss å være ute i regionene. Vi arrangerte 13 regionale møteplasser, hvorav fem var innen næringspolitikk og åtte innen arbeidsrett og HMS. Det gir god anledning til å møte og diskutere politiske og arbeidsgiverfaglige spørsmål med medlemmer som vi har litt mindre kontakt med, sier Ørnholt.

Hun forteller at de som melder seg på arrangementene reflekterer godt de ulike segmentene i medlemsmassen.

– Det har vært flest påmeldinger fra IT-næringen, rådgivernæringen og forskningsinstituttene. Handelshøyskolen BI, Microsoft og Høyskolen Kristiania har vært flittigst med påmeldinger i løpet av 2018, sier Ørnholt.

Planer for 2019

– I 2019 skal vi jobbe ytterligere med konseptutvikling av Abelias helhetlige tilbud innen møteplasser. Det er viktig for oss at medlemmene opplever at vi har et relevant og attraktivt tilbud, at de skaffer seg gode nettverk både på tvers av medlemsmassen og i øvrig nærings- og samfunnsliv, og at arrangementene gir verdi i politikkutvikling.

Ørnholt forteller at Abelia ønsker å gjøre mange av de etablerte møteplassene enda bedre, og samtidig komme med nye tilbud.

– Vi planlegger blant annet en større konferanse om smarte byer og så blir det ny studietur til Kina i mars med et tredagers program i Beijing, Shenzhen og Shanghai. Og så er det grunn til å trekke frem årskonferansen Abelia Open, som siden 2016 har vokst til å bli en av de viktigste møteplassene for kunnskapsnæringslivet. I 2019 har konferansen tittelen «Problemløserne» og skal handle om norske bedrifter som løser globale utfordringer, sier Ørnholt.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: