Abelia

Innhold

Sommerens nyheter

Nyhet

Publisert

Hender som holder en avis.

Abelias politikk om "digital vask" av samfunnet, fagskoler og forskning har vært synlig i diverse medier gjennom sommeren. Her får du hele oversikten.

9. juli:

I et innlegg i Klassekampen tar Håkon Haugli til orde for at fagskolene bør få bedre rammebetingelser. Han henviser blant annet til NHOs kompetansebarometer i kommentaren "Ble fagskolens år avlyst?"

12. juli: 

Den nye avtalen for kommersiell datautveksling mellom USA og EU er endelig vedtatt. Avtalen setter en ny standard for personvernet på nett, skriver Abelia og Microsoft i kommentaren "Privacy Shield skjermer norsk personvern" i Dagens Næringsliv.

14. juli: 

Det må bli mer statlig IKT-styring, skriver Håkon Haugli i kommentaren "Digitalisering: Et VM Norge kan vinne" i Dagens Næringsliv.

14. juli:

Høyesteretts behandling av delingstjenesten Haxi har gitt tydelig beskjed til politikerne, skriver Kjetil Thorvik Brun i kommentaren "Stort behov for digital vask av lover og regler" i VG.

20. juli: 

Gapet mellom innbyggernes digitale evner og myndighetenes digitale leveranser er så stort at det bør plage sommernattesøvnen til de fleste politikere, skriver Christine Korme i kommentaren "Mind the gap!" i Digi.no.

25. juli:

Produktivitetskommisjonen bommer på hvordan forskning kan bidra til omstilling og økt produktivitet i Norge. Dessverre begynner feilslutningene å få fotfeste, skriver Håkon Haugli i kommentaren "Rattsøs skjeve kuleramme" i Finansavisen.

26. juli: 

 Fagskoleutdanningen må være en attraktiv utdannings- og karrierevei. Det krever økt fleksibilitet, skriver Håkon Haugli i kommentaren "Suksesskriterier for fagskolereform" i Klassekampen.

28. juli:

Ved å opptre som markedsaktør ødelegger staten velfungerende markeder, kveler innovasjon og svekker norsk konkurranseevne skriver Harald Nordvik og Håkon Haugli i kommentaren "Når staten tar seg til rette" i Dagens Næringsliv.

5. august: 

Årsaken til uroen i fagskolesektoren og blant sentrale parter i arbeidslivet, er at Kunnskapsdepartementet i vår ga signaler som, etter vårt syn, gikk i feil retning skriver Håkon Haugli i kommentaren "Fagskoleutdanning uten stoppskilt" i Klassekampen.

10. august: 

Vår IKT-fagsjef Kjetil Thorvik Brun skriver en kommentar i Klassekampen. Temaet er delingsøkonomi. Vi kan ikke se bakover i historien for å finne fremtidens organisering og regulering av nærings- og arbeidsliv, skriver han i kommentaren "Med fortiden som mal for fremtiden".

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: