Abelia

Innhold

Julehilsen fra Abelia: Et tilbakeblikk på fremtiden

Nyhet

Publisert

To stjerneformede islykter i snø og solnedgang

Tiden er inne for at å la julefreden senke seg.

2016 var året da digitalisering ble virkelighet.

- Forandring er som regel vanskelige å få øye på når man står midt oppi endringen. Jeg tror at vi i fremtiden vil se tilbake på 2016 som digitaliseringens år, sier Håkon Haugli. 2016 var året da det virkelig ble gjort alvor av det digitale skiftet:

Vi merker oss også at det er kniving mellom regjering og opposisjon om hvem som har de mest progressive digitale planene i sine partiprogrammer. – Dette er en kniving vi liker og som slår fast at vi nå står midt i det digitale skiftet, sier Haugli.

2016 var året da man skjønte at det må nye næringer til for å sikre velferden i Norge

- Tiltak som kan virke små har stor effekt, som lovendringen om innovasjon i offentlige anskaffelser, som ble vedtatt i mai, sier Haugli. Dette har Abelia kjempet for i lengre tid, og Stortinget fortjener ros for å ha gjennomført den viktige endringen.

I året som har gått har koblingen mellom verdier skapt i næringslivet og vår velferd blitt tydeligere. At globalisering og digitalisering, som i det store er til gagn både for Abelias medlemmer og folk flest, også gir motreaksjoner, er Brexit og valget av Trump kraftige påminnelser om. I 2017 må vi forberede oss på økt tydelighet, både om sammenhengen mellom en åpen verden og verdiskaping og om sammenhengen mellom verdiskaping og velferd.

Her hjemme passerte nylig offentlig sektor 50 % av BNP. Det er en tankevekkende påminnelse om behovet for å styrke og utvikle nye norske vekstnæringer som kan betale for vår fremtidige velferd. Nettopp mulighetene som ligger i samspillet mellom stat og næringsliv er tema på AbeliaOpen2017, vår årskonferanse, som finner sted 1. juni 2017 på Sentralen i Oslo. Invitasjoner blir sendt ut over nyttår, men du kan melde deg på allerede nå. 

2016 har vært et begivenhetsrikt år for Abelia

Vi har kunnet ønske over 170 medlemmer velkommen med tilsammen over 2100 årsverk. Flere politiske gjennomslag har bidratt til stadig bedre rammevilkår for vekst og verdiskaping, og vi opplever godt samspill med både regjering og opposisjon. Senest nå i desember gjestet Jonas Gahr Støre vårt digital advisory board.

Næringsminister Monica Mæland utfordret oss til å jobbe enda hardere under Abelia Open i august.

Finansminister Jensen møtte aktørene i delingsøkonomien hos oss i januar.

Både klimaminister Vidar Helgesen, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, Venstre-leder Trine Skei Grande og stortingsrepresentanter fra samtlige partier har i løpet av året deltatt på våre arrangementer.

Alle vi som jobber i Abelia er glade for den tilliten dere som medlemmer viser oss og takknemlige for høye tilfredshetstall i medlemsundersøkelsen. Har du innspill på hvordan vi kan bli bedre, hører jeg gjerne fra deg.

Tusen takk for godt samarbeid i 2016! 

Har din bedrift gjort noe dere er ekstra stolte av i 2016? Vi vil gjerne se og høre - del det med oss på Facebook.

Noen bilder fra aktivitetene våre i 2016:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: