Abelia

Innhold

Abeliamedlemmer på NHOs årskonferanse – se deres foredrag her

Nyhet, Ledelse

Publisert

Web

NHO sin årskonferanse gikk av stabelen med 1390 publikummere i salen og 111.000 TV-seere via NRK. Konferansen bidro virkelig til å belyse hvor sammenvevd Norge er med resten av verden, noe flere Abeliamedlemmer bidro til – både på og av scenen.

- Tre representanter for Abelias medlemsbedrifter holdt innlegg under konferansen. På ulik måte viste de hvor avhengig Norge er av utviklingen i resten av verden – og hvordan kunnskap og teknologi er avgjørende både for å møte utfordringene og gripe mulighetene i en tett sammenkoplet verden. Ved inngangen til 2019 gir økende proteksjonisme og politisk ustabilitet grunn til bekymring. Årskonferansen minnet oss om det, men også om at Norge har et omstillingsdyktig og utadvendt næringsliv som utvikler løsninger som bidrar til å løse noen av vår tids største problemer, innen eksempelvis bærekraft og helse. Jeg synes våre medlemmer på en fantastisk måte minnet oss om dette, og deres deltakelse er en bekreftelse på at det kunnskaps- og teknologibedriftene gjør er viktig for Norge, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Fra St. Haugen til St. Mount

Digital helseteknologi var tema da Lars Dahle fra Dignio stod på scenen. Han fortalte historien om Dignio, helseteknologiselskapet som har vokst fra Lars sin garasje til å bli kretsmester og så norgesmester. På grunn av digitaliseringsskepsis i det offentlige, var selskapet avhengig av å gå internasjonalt for videre vekst. Turen gikk til Kina. Se Lars sitt foredrag om veksten fra lokalt til globalt her.

Glem alt du tror du kan om cybersikkerhet

Det var klar tale fra Elisabeth Haugsbø i DNV GL: Det er ikke som på film, der hackeren er en som sitter i hettegenser på et mørkt rom og taster for gøy. I den virkelige verden er cyberkriminalitet big business og blir oppfattet som en bunnsolid forretningsmodell av mange. Under kan du se hvilke råd Elisabeth ga for digital trygghet.

Problemløsere på Abelia Open

- Dignio og DNV GL er to av mange gode eksempler på Abelia-bedrifter som bidrar til å løse viktige problemer, lokalt og globalt. NHO sin årskonferanse viste verdien av bedrifter som ser muligheter i der kunnskap, teknologi og de store samfunnsendringene møtes, sier Haugli.

Aktører som tar ansvar og utvikler nye løsninger kommer også til Abelia Open 2019. Der kan du møte norske problemløsere som svarer på globale utfordringer. Du kan allerede melde deg på Abelia Open, som åpnes av utenriksminister Ine Eriksen Søreide 14. juni.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: