Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Velkommen til Abelia: TIER

Velkommen til Abelia: TIER

Nyhet, Medlemscase

Publisert

TIER

Foto: TIER

Gjennom Abelias nye serie “Velkommen til Abelia” blir vi kjent med våre nye medlemmer.  Først ut i rekken er TIER

Hvem er dere?
Vi er TIER Mobility, en Europeisk mikromobilitetsoperatør med hovedkvartér i Berlin. Vår visjon er å forandre mobilitet for godt, altså for alltid og til det bedre.

Hva driver dere med?
Vi driver med utleie av el-sparkesykler og el-mopeder i Europeiske markeder og enkelte byer på den Arabiske halvøyen. Vi er tilstede i tre norske markeder per nå; Oslo, Bærum (hvor vi har monopol igjennom anbudet vi vant med Ruter) og Trondheim.

Hva er interessant å vite om dere?
Jeg blir stadig overrasket av hvor mange som ikke vet at vi er karbonnøytrale, at kjøretøyene våre nå varer 24 måneder og at etter endt levetid at vi selger dem til privatpersoner. Utviklingen i industrien vår skjer i rekordfart og TIER driver mye av utviklingen ved at 80% av flåten vår har utbyttbare batterier, som gir en enorm transport- og miljøbesparelse for Europeiske byer.

Det samme er også tilfellet for regulering. Vi har vært fremst i førersetet på å etterspørre og å anbefale god regulering som sikrer et konkurransedyktig marked, et ryddig bybilde og sikre kjøretøy. En av årsakene til at vi vant Bærum-anbudet var at kjøretøyene våre ble vurdert av en stor brukergruppe på flere aldersgrupper til å være de sikreste.

Hvilke prioriteringer og utfordringer har dere fremover?
Vi ønsker som sagt å endre mobilitet for godt og det betyr blant annet å hjelpe kommunene med å designe byer for mennesker. En av de mest effektive måtene å gi rom til mobilitet på er mikromobilitet. Man kan parkere 20 el-sparkesykler på en bilparkering. Disse kan frakte mange flere enn 20 mennesker på en dag. En bil derimot frakter mellom en eller to mennesker på en dag. Dette viser noe av arealet vi kan spare for byer i Norge.

Vi erkjenner at vi har noen barnesykdommer i bransjen vår, men de greier ikke vi operatørene å løse alene. Vi trenger kommunene til å avsette areal til parkering slik at vi får et ryddig bybilde og bygge sykkelveier slik at vi øker sikkerheten for reisende med mikromobilitet. Samferdselsdepartementet må også være med på å øke aldersgrensen på delt mikromobilitet (inklusivt delte sykler) som Trygg Trafikk har etterlyst, samt å øke kravene på el-sparkesyklene som blir importert slik at kundene som kjøper egen el-sparkesykkel eller leier en på gaten kan være sikre på at kjøretøyet er sikkert.

Hvorfor ble dere medlemmer av Abelia?
Vi ønsker å sende et sterkt signal om at vi bryr oss om arbeiderne våre, og ønsker å gå den ekstra milen for dem. Abelias advokater hjelper oss med å sette opp et godt og trygt oppsett for alle parter. I tillegg vil vi bruke Abelias nettverk til å påvirke politikere til å gjøre industrien vår til et godt tilskudd for byer i hele Norge.

Nyskjerrig på medlemskap i Abelia? Les mer her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: