Roboten som dreper koronaviruset

Nyhet, Medlemscase

Publisert

Video: Decon-X

En av de største utfordringene vi står ovenfor er smitte. Den norskutviklede roboten Decon-X dreper bakterier, virus og sopp, inkludert koronaviruset, med 99,9999 prosent sikkerhet.

Decon-X erstatter manuell smittevask ved å fylle rommet med hydrogenperioksid som omdanne til en tørr tåke. I følge bedriften dreper roboten bakterier, virus sopp og sporer med 99,9999 prosent sikkerhet, inkludert koronavirus, som drepes i løpet av et minutt. På sikt vil de effektivisere smittevernet og avlaste renholdere.  

Bjørn Platou

Administrerende direktør i Decon-X, Bjørn Platou.

– Norsk teknologi kan desinfisere og drepe koronaviruset. Politikerne og helsepersonell må se hvilke muligheter vi har til å bruke ny teknologi, sier administrerende direktør i Decon-X, Bjørn Platou til magasinet Elektronikk. 

Interesse fra nye sektorer 
Bedriften forteller naturlig nok om en uvanlig høy etterspørsel, noe som har ført til at de har måttet øke produksjonen på fabrikken De ansatte på fabrikken jobber nå skift, slik at ikke alle risikerer å bli syke samtidig.  
 
Inntil nylig har kundene primært vært offentlige sykehjem og sykehus, men interessen kommer nå også fra andre sektorer og bransjer, for eksempel oljebransjen. Henvendelsene kommer også fra utlandet, men selskapet har valgt å prioritere norske kunder først. I dag er det ca. 220 norske helseinstitusjoner som bruker den.  

Renhold på avstand 
Maskinene fra Decon-X skal være mer avanserte enn alternativene ved at bedriften har lagt inn sensorikk og kommunikasjon i alle enhetene. Prosessen dokumenteres fortløpende, og sender informasjon trådløst til brukeren som på denne måten kan følge med på det som skjer uten å selv være i rommet.  

En utgave av smittevernroboten kan også brukes i mobile enheter som ambulanser, brannbiler og politibiler.  

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: