Ny krisepakke fra Stortinget

Nyhet, Politisk sak

Publisert

Stortingsbygningen i Oslo.

Stortinget ble i dag enige om en ny krisepakke for å håndtere koronakrisen. Blant de nye tiltakene er midlertidig kutt av arbeidsgiveravgiften med fire prosentpoeng i to måneder.

- Regjeringen er nå i gang med å iverksette tiltak som faktisk monner for bedriftene. Vi er særlig glade for at arbeidsgiveravgiften senkes med 4 prosentpoeng i to måneder, for den gjør det lettere for både SMBer og store selskaper å kunne fortsette drift i denne kritiske fase, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Samtidig er Abelia-sjefen opptatt av at det er behov for flere tiltak raskt. 

- Vi er nå særlig opptatt av det vi vet skal behandles i neste fase, låne- og garantiordningene for SMB. Det er avgjørende at disse innrettes slik at de får umiddelbar effekt på bedriftenes situasjon, inkludert gründere og oppstartsselskaper, sier Søreide.  

Tiltakene som ble lagt frem torsdag 19. mars inneholder blant annet:   
  • Midlertidig kutt i arbeidsgiveravgiften med fire prosentpoeng for én termin, altså de neste to månedene. Soner med 0-sats (Nord-Troms og Finnmark) vil få en samlet kompensasjon på 250 millioner.
  • Stortinget ber regjeringen midlertidig frita flyselskapene for alle lufthavnavgifter i perioden fra 1. januar 2020 og inntil videre, og at regjeringen fremmer forslag om nødvendig kompensasjon av Avinor i Revidert nasjonalbudsjett. 
  • Nettundervisning fra voksenopplæring, Universiteter, Høgskoler og fagskoler skal tilgjengeliggjøres
  • Stortinget ber regjeringen legge til rette for at samfunnskritiske funksjoner og andre offentlige instanser som skal håndtere de praktiske konsekvensene av koronapandemien, som kommuner, helsevesen og NAV, sikres nødvendige ressurser for å kunne håndtere oppgaven.
  • Regjeringen skal komme tilbake med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall som følge av korona-pandemien så raskt som mulig. 
  • Regjeringen skal komme tilbake med forslag som kan sikre reduserte takster på riksveiferger for en avgrenset periode. 
  • Det etableres en kompensasjonsordning for bortfall av inntekter med 300 millioner til kultursektoren og 600 millioner til idretten og frivilligheten. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: