Abelia

Innhold

Koordinerer dugnaden under koronakrisen

Nyhet, Medlemscase, Helse

Publisert

Foto: NyBy

Foto: NyBy

Personer i karantene risikerer å bli sittende uten nødvendigheter som matvarer og medisiner. Når krisen inntraff kastet Nyby seg rundt for å effektivisere samhandlingsplattformen deres, nettopp slik at frivillige kan bruke ledige ressurser til viktige velferdsoppgaver.

Helsedirektoratet oppfordrer kommuner til å mobilisere innbyggere og frivillige i arbeidet mot koronautbruddet. Abeliamedlem Nyby er en samhandlingsplattform nettopp for mobilisering av ledige ressurser til viktige velferdsoppgaver  innen helse, omsorg og annen praktisk hjelp - innen trygge rammer. De hjelper nå kommuner og organisasjoner å koordinere dugnaden under koronakrisen. 

Jobbet i rekordfart for å utvikle nye løsninger 

Daglig leder i Nyby, Fredrik Gulowsen, forteller til Shiftr at de jobbet natt og dag med å få liv i en korona-dugnad. Hemsedal kommune var en av dem som var først ute, og opprettet en kanal der frivillige kunne kjøre hjem matvarer og medisiner til risikogrupper og personer i karantene. Over 200 personer meldte seg frivillig samme dag.  

#005

Daglig leder i NyBy, Fredrik Gulowsen

- Det som ikke var forventet, men likevel fantastisk å oppleve, er hvordan koronakrisen har bidratt til digitalisering hos våre kommuner i ekspressfart, sier Gulowsen videre til Shiftr. Les hele intervjuet her, hvor Abeliamedlemmer Friskus og Luado også er med. 

Over 20 nye kommuner og organisasjoner har i den siste tiden tatt i bruk plattformen. 

Høy dugnadsånd 

Nyby har i ekte dugnadsånd endret sin strukturerte prosess, til å onboarde kommuner fortløpende. Så langt har Østre Toten norgesrekord, og var operative på under 12 timer. De 40 kommunene og organisasjonene som allerede benyttet seg av plattformen, tilby nå tjenester til redusert pris.  

Slik fungerer det

Nyby hjelper til med å mobilisere ansatte og innbyggere ved at organisasjoner og kommuner kan skape rettede kampanjer for dere konkrete behov. Det er enkelt å be om hjelp, og å legge ut oppdrag.  Man kan arbeide i grupper, og en-til-en. Oppdragsgiver bestemmer over medlemmene, premissene og hva som faktisk skjer. Se illustrasjonsvideo her.

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: