140 millioner til digital satsing i norsk skole

Leder for utdanning og forskning i Abelia Ingrid Somdal-Åmodt Vinje. Foto: Abelia/Ilja Helden

Leder for utdanning og forskning i Abelia Ingrid Somdal-Åmodt Vinje. Foto: Abelia/Ilja Helden

Regjeringen foreslår 140 millioner kroner til digital satsing i norsk skole med utgangspunkt i behovet for hjemmeundervisning også i tiden fremover. - At regjeringen vil satse på digitale læremidler er en seier for både skolene og for Abelias medlemmer som tilbyr de teknologiske løsningene, sier Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.

Dette er et tydelig tegn på at Abelias arbeid har båret frukter, og at regjeringen satser på et digitalt løft i skolesektoren, sier leder for utdanning og forskning i AbeliaIngrid Somdal-Åmodt Vinje. 

Kunnskapsminister Guri Melby fortalte til VG at tiltaket skal styrke den digitale satsingen i norsk skole. Hun mener de har sett store ulikheter mellom kommunene når det gjelder utstyr og kompetanse.  

At regjeringen vil satse på digitale læremidler er en seier både for skolene og for Abelias medlemmer som tilbyr de teknologiske løsningene, fortsetter Vinje. Men dette må være en langsiktig satsning hvor man må se på flere faktorer under ett. På den ene siden må vi få på plass en nasjonal ordning for digitale læremidler som stimulerer kommunesektoren til innkjøp av digitale læremidler. Ordningen må øke innovasjon og utvikling i et åpent og mangfoldig marked. Ikke minst må lærerne få tilgang på profesjonsfaglig kompetanse og et praksisfelleskap. 

Les mer om økt satsing på digitalisering i skolen

Tyder på at kursen er endret  

Flere av Abelias medlemmer som leverer digitale læremidler bidro i den nasjonale dugnaden ved å tilby sine tjenester gratis da krisen inntraff. Siden har de opplevd enorm vekst.   

Daglig leder i EnkelEksamen, Martin Holth

Daglig leder i EnkelEksamen, Martin Holth

En av dem er EnkelEksamen, en læringsplattform med undervisningsmateriale og quiz-oppgaver for studenter ved høyere utdanning. Da studenter over hele landet ble sendt på hjemmeskole gjorde de chatten sin tilgjengelig for alle økonomistudenter. Her kan de kan få svar på alt av faglige spørsmål.     

- Vi opplever en omsetningsvekst på 35 % total så langt i år, og 128 % vekst i antall betalende brukere i nye markeder. Det er mye som tyder på at kursen er endret. Jeg tipper vi kommer til å merke en markant økning i tiden fremover, sier daglig leder i EnkelEksamen, Martin Raknes Holth.   

En "eye-opener" for de muligheter digitale læremidler gir?  

Daglig leder i Cyberbook AS, Gro Jørgensen.

Daglig leder i Cyberbook AS, Gro Jørgensen

Cyberbook AS gjorde også tjenestene sine tilgjengelige for alle da skolene var stengt. De tilbyr digitale læremidler i matematikk, norsk, engelsk og naturfag for 1.-10. klasse. Gjennom Cyberbook kan faglærere ved hjelp av resultatrapporter gi elevene tett oppfølging.  

-  Det var ca 500 skoler som ba om tilgang. Vi har omtrent doblet trafikken. Bruken av innholdet, og tidsbruket har også økt mange ganger, sier daglig leder i Cyberbook AS, Gro Jørgensen.

-  Jeg tror koronautbruddet er en "eye-opener" for de muligheter nye moderne, digitale læremidler gir, avslutter Jørgensen.    

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: