Abelia

Innhold

Utdanning og arbeidsliv må henge sammen

Nyhet, Utdanning, Arbeidsliv

Publisert

Fra Campus Christiania

Fra Høyskolen Kristiania.

– Regjeringens varslede kompetansereform må sikre et system for jevnlig kompetanseutvikling i norsk arbeids- og næringsliv, sier Abelias Knut Erik Beyer-Arnesen.

Arbeidslivet gjennomgår store endringer med digitalisering og automatisering. Dette stiller nye krav til hvordan vi tenker om læring, noe som er tema for Oslo Roundtable 13. juni på Litteraturhuset i Oslo.

– Utvikling av gode fleksible metoder for læring, herunder bruk av læringsteknologi, er viktige for å sikre nødvendig omstilling og fortsatt verdiskaping i norsk næringsliv, sier Beyer-Arnesen.

Ledende foredragsholdere

Han forteller at Abelias medlemmer er invitert til å delta i det åpne forumet 13. juni. Dette er en heldagskonferanse som ser på hvordan læring og nye teknologier endrer arbeidslivet. Konferansen springer ut fra det internasjonale nettverket Future Learning Labs, og bringer inn ledende foredragsholdere innen sine felt.

– Utgangspunktet er at utdanningsinstitusjoner står overfor en rekke nye utfordringer som bryter med konvensjoner om samhandling mellom utdanning og arbeidsliv, sier professor Oddgeir Tveiten ved Universitetet i Agder som også er grunnlegger av Future Learning Lab.

Lanserer utvekslingsarena

– Det er mye usikkerhet. Vi trenger bedre innsikt i hva disse teknologiske endringene betyr, sier han.

Flere medarbeidere og hovedtalere kommer fra Silicon Valley og Stanford University i California. På talerlista står blant annet Karl Mehta, direktør og grunnlegger av læringsplattformen EdCast.

– Vi kommer til å lansere en helt ny utvekslingsarena, en lærings- og erfaringsarena for nordisk innovasjon innen læring. Dette skjer i samarbeid med læringsplattformen EdCast, sier Tveiten.

For program og påmelding, se nettsidene til Oslo Roundtable.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: