Abelia

Innhold

Oppdatert kompetanse utvikler arbeidsplassen

Nyhet, Utdanning

Publisert

Portrett av arbeids- og velferdsdirektør Sigrid Vågeng i NAV. Foto: Eivind W. Skifjeld

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i NAV. Foto: Eivind W. Skifjeld

– Arbeidstakerne spiller en nøkkelrolle, og arbeidsgiver må sikre at medarbeiderne får nødvendig kompetanseutvikling. Da kan de bidra til å utvikle virksomheten.

Det sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i NAV. 30. november holder hun innledning på Abelias læringskonferanse.

– I Norge har vi høy produktivitet og et høyt lønnsnivå sammenliknet med våre handelspartnere. For å drive lønnsomt må vi hele tiden jakte på bedre og mer effektive løsninger, sier Vågeng.

– Vi står midt i et teknologisk paradigmeskift som mange mener vil påvirke oss i minst like stor grad som det den industrielle revolusjonen gjorde. Bedrifter og offentlige virksomheter som klarer å tenke nytt rundt utvikling, organisering, ledelse og kultur vil ha størst mulighet for å lykkes.

Utvikler virksomheten

Derfor mener Vågeng at arbeidsplassen blir stadig viktigere for kompetanseutvikling.

– Ikke bare fordi medarbeidere som mestrer jobben sin er tryggere, dyktigere og mer produktive, men også fordi de kan bidra til å utvikle virksomheten. Arbeidstakere i sektorer med stor endring bør selv passe på at de har oppdaterte kvalifikasjoner som gjør dem ettertraktet på arbeidsmarkedet. Innovasjon, utvikling og læring går hånd i hånd, sier hun.

De aller fleste som bytter jobb går rett fra en jobb til neste. Av de som blir arbeidsledige, kommer de fleste i arbeid igjen i løpet av relativt kort tid, og mange av dem bruker oversikten over ledige jobber på nav.no.

Viktig med god kontakt med arbeidsgivere

Sigrid Vågeng tror bytte av jobb ofte er en fin anledning til å utnytte og utvikle egen kompetanse på nye måter.

– Raskere endringer i jobbinnhold og kompetansebehov kan føre til at flere skifter jobb enn tidligere, og at flere går innom ledighet. Det gjør det enda viktigere for NAV å ha god kontakt med arbeidsgivere, blant annet for å kunne gi råd til arbeidssøkere og tilby de rette kompetansegivende tiltakene, sier hun.

NAV veileder alle som er på jakt etter ny jobb, og gir mest bistand til de som har størst utfordringer med å komme i jobb, enten det er på grunn av helseproblemer, manglende norskkunnskap eller at kompetansen deres ikke er etterspurt.

– Gode kursleverandører, positive arbeidsgivere og andre samarbeidspartnere vil være gull verdt når disse arbeidssøkerne skal heve og tilpasse sin kompetanse til hva arbeidsgivere etterspør, sier Vågeng.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: