Abelia

Innhold

Internasjonal skole får drive videre

Nyhet, Utdanning

Publisert

Elever i klasserommet.

Kunnskapsdepartementet har besluttet å omgjøre vedtaket om å trekke tilbake godkjenningen til Trondheim International School (ThIS).

– Det er viktig for næringsliv, forsknings- og utdanningsinstitusjoner i Trondheim å opprettholde et internasjonalt skoletilbud. Å kunne ha et godt tilbud om en internasjonal skole er viktig for å kunne få internasjonale fageksperter og deres familier til å flytte til regionen. Derfor er ikke dette bare en viktig avgjørelse for ThIS, men også for næringslivet og sentrale institusjoner som SINTEF og NTNU i Trondheimsregionen, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

Det har vært en tung tid for både elever, ansatte og foresatte etter at Kunnskapsdirektoratet våren 2016 varslet at det ville trekke tilbake skolens godkjenning. Skolen klaget på vedtaket i juli og fikk utsatt iverksettelse til å kunne drive videre mens klagesaken ble behandlet i Kunnskapsdepartementet.

– Jeg er svært lettet og håper at dette nå kan skape ro slik at vi får fokusere på å tilby elevene et svært godt skoletilbud, sier rektor Agneta Amundsson.

– Abelia og Forum for Friskoler har vært en god støttespiller og bistått oss i arbeidet med å sikre skolens videre eksistens. Vi skal nå rette blikket fremover og fokusere på å føre videre det gode arbeidet ved skolen, sier styreleder May Liz Bjørnevik Tho.

Mange fageksperter i for eksempel SINTEF, NGU eller NTNU har en internasjonal karriere med en serie opphold på 3-5 år i forskjellige land. For disse er det et dårlig alternativ at barna må forholde seg til forskjellige skolesystemer, fagplaner, pedagogikk og undervisningsspråk etter hvert som de flytter rundt. Derfor er det etablert godt og vel 4.000 internasjonale skoler i over 150 land. De har det til felles at de følger International Baccalaureate® (IB) sitt skolesystem, fagplan og pedagogikk, og med engelsk som undervisningsspråk.

– Det er allerede mangel på skoleplasser ved internasjonale skoler i Trondheim, og tidligere undersøkelser har vist at etterspurte fageksperter har takket nei til stillinger i Trondheim av samme årsak. Nå som ThIS er reddet vil neste steg være å øke antall skoleplasser ved de to internasjonale skolene i Trondheim, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Forum for Friskoler.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: