Abelia

Innhold

Høyskolen Kristiania med fagområdegodkjenning

Nyhet, Utdanning

Publisert

#205

Elever og lærere ved Høyskolen Kristiania.

Kun tre fagskoler har oppnådd den høyeste akkrediteringen fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning (NOKUT).

NOKUT har godkjent Høyskolen Kristianias søknad om fagområdegodkjenning for fagområdet design, kommunikasjon og teknologi. Sammen med AOF Haugaland tar de nå en lederrolle i å utvikle kvaliteten og anerkjennelsen av fagskoleutdanningen i Norge.

Kun tre av Norges 80 fagskoler har oppnådd den høyeste akkreditering fra NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) – fagområdegodkjenning. Disse fagskolene kan opprette og kvalitetssikre studietilbud på egen hånd, uten å søke NOKUT.

- Stolt

- Det ligger to-tre års arbeid og flere årsverk bak en slik godkjenning. Gjennom blant annet institusjonsbesøk vurderer NOKUT alt fra fagskolens organisering til faglig og pedagogisk personell, samarbeid med arbeids- og næringsliv – til et helhetlig kvalitetssikringssystem, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnsen i Forum for Fagskoler (FFF).

De er stolt over at to av tre fagskoler med fagområdegodkjenning er blant deres medlemmer.

- Stortinget har nettopp vedtatt en større fagskolereform og definerer nå fagskoleutdanning som høyere yrkesfaglig utdanning med rett til å utstede studiepoeng. I tillegg har Stortinget vedtatt en rekke tiltak som vil bidra til å styrke kvaliteten, omfanget og anseelsen av fagskoleutdanningen i Norge, sier Beyer-Arnesen.

Viktig bidrag til omstilling

Fagskoleutdanningen blir utviklet i nært samarbeid med arbeids- og næringslivet og tilpasset deres kompetansebehov. Fagskoleutdanningen gir derfor også et viktig bidrag til omstillingen av norsk arbeids- og næringsliv.

- I den sammenheng vil skolene med fagområdegodkjenning få en viktig rolle i å lede an i utviklingen av fagskolesektoren, sier Knut Erik Beyer-Arnesen.

Les også: Fagområdegodkjenning for fagskolen (Høyskolen Kristiania)

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: