Abelia-medlemmer viderefører kompetanseløftet

Nyhet

Publisert

Regjeringen bruker 81 millioner på nye kurs og utdanningstilbud. (Foto: Heidi Dokter).

Regjeringen bruker over 81 millioner kroner til nye kurs og utdanningstilbud. De skreddersys til permitterte, ledige, unge uten mye arbeidserfaring og nyutdannede. Medlemmer i Abelia bidrar til samfunnsoppdraget og står for nærmere halvparten av alle kurs og utdanningstilbudene.

Bidragsyterne blant Abelias medlemmer inkluderer alt fra Akademiet Privatist og Nettstudier med tilbud på videregående nivå, til Fagskolen Kristiania, Emergence School of Leadership, Folkeuniversitets fagskole, AOF Østfold, Gokstadakademiet og TISIP fra Forum for Fagskoler, samt høyskolene BI og Høyskolen Kristiania.

Tilbudene er gratis for de som vil melde seg på, er fleksible, og kan gjennomføres digitalt. Det gjør det enkelt å kombinere med jobbsøking, familieliv eller jobb.

Våren 2020 lanserte Abelia sine utdanningsmedlemmer et kompetanseinitiativ med fleksible og digitale kompetansetilbud på alle nivåer rettet mot de mange permitterte og arbeidsledige. Regjeringen fulgte opp gjennom kompetansepakken, hvor Abelia sine medlemmer ga et omfattende bidrag til samfunnsoppdraget.

- Det er betryggende å se at våre medlemsskoler fortsatt bidrar til kompetanseheving i 2021. Dette er avgjørende for omstilling av norsk arbeids- og næringsliv, og nødvendig for å kvalifisere de permitterte og arbeidsledige slik at de kan komme tilbake i arbeid igjen. Det vil også hjelpe med å få nyutdannede raskest mulig inn i jobb, sier Knut Erik Beyer-Arnesen, fagsjef for utdanningspolitikk i Abelia.

Full oversikt over aktører og bevilgninger finnes her

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: