Abelia

Innhold

Private aktører sikrer barnehagedekning

Nyhet, Utdanning

Publisert

Tone Tellevik Dahl klipper over snor.

Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) åpnet nylig to av Espiras nye kunnskapsbarnehager i Oslo.

Åpningen av nye Espira-barnehager sender Oslo kommune nærmere målet om full barnehagedekning.

- Å tilby og utvikle barnehager av best mulig kvalitet er et viktig samfunnsoppdrag. Derfor blir diskusjonen om eierskap et sidespor, sier fagansvarlig for barnehager i Abelia, Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.

- Dersom målet er å utvikle best mulig kvalitet i barnehagen, må fokus rettes mot hvordan barnehagene best mulig kan løse oppgavene, og at de kan gjøre de nødvendige investeringene i lokaler, organisasjon og kompetanseheving med de ressursene de har tilgjengelig, sier hun.

Nylig åpnet byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) to av Espiras nye kunnskapsbarnehager i Oslo. Det bringer kommunen nærmere målet om full barnehagedekning. Oslo ligger etter andre kommuner på dette området, og Arbeiderpartiet gikk til valg på at de skulle opprette 3.000 nye barnehageplasser.

Da Kristin Halvorsen og SV gikk inn i den rødgrønne regjeringen i 2005, var det med et løfte om å oppnå full barnehagedekning. Det løftet oppfylte den daværende regjeringen, takket være et samlet løft med bidrag fra både kommunale og private aktører.

- De 300 plassene i de nye Espira-barnehagene ble godkjent av det forrige byrådet. Siden dagens byråd tiltrådte har det ikke vært godkjent nye private barnehager. Dersom barn og foreldre i Oslo også fremover skal sikres full barnehagedekning, er det avgjørende at kommunen får fortgang i saksbehandlingen innenfor rammene av gjeldende lover, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

- For å kunne stimulere til stadig utvikling og kvalitet i barnehagene, trenger vi en sunn konkurranse mellom barnehagene. For barna og deres foreldre er et mangfold av ulike barnehager som utvikler og tilbyr barnehager av høy pedagogisk kvalitet, samt et trygt og godt miljø for læring, utelukkende positivt, sier Haugli.

Les også: Espira åpner to nye kunnskapsbarnehager i Oslo

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: