Abelia

Innhold

Forskerfrøene i @pi-parken

Nyhet, Utdanning

Publisert

Statsminister Erna Solberg på besøk i @pi-parken i 2015.

Statsminister Erna Solberg på besøk i @pi-parken i 2015. Foto: www.nordsveenfoto.no

– @pi-parken er et glimrende eksempel på hvordan man kan stimulere interesse for teknologi og realfag gjennom lek, læring og utprøving, sier Abelia-sjef Håkon Haugli.

@pi-parken ble første gang etablert i 2014, og skal så forskerfrø hos førskolebarn som får boltre seg med forskning og undring i et spennende realfagsmiljø. Konseptet startet i fire barnehager som er eid og etablert av arbeids- og inkluderingsbedriften iFokus AS i Larvik.

– Vi legger vekt på et allsidig og variert trivselsmiljø for både barn og voksne, og har stor nytte og glede av vårt interne barnehagenettverk, forteller daglig leder Hans-Jørgen Johnsen i iFokus.

Piepetter og kolber

Barnehagene ligger i naturskjønne omgivelser som benyttes året rundt. Barna er på oppdagelsesferd i eget nærmiljø, og opplever skog og vann som spennende og unike lekeplasser.

– I @pi-parken finnes ikke vanlige dukker, bamser og biler, men reagensrør, pipetter, kolber og geometriske figurer, digitale mikroskop og lignende. Matematikk og bruk av digitale verktøy er sentralt i alle temaer. Alle skolestarterne i våre barnehager får 7-9 uker hvert år i @pi-parken, sier Anja Sterner som er daglig leder av @pi-parken og iFokus barnehagene AS.

@pi-parken er deres egen realfagsavdeling og svar på den nasjonale realfagsatsningen «Tett på realfag». I @pi-parken har barna ulike temaer gjennom året, blant annet miljø, kroppen, forunderlige ingredienser, varme og kulde, Jorden og planetene våre, frø og liv.

Nå skal konseptet videreutvikles i samarbeid med flere aktører, blant annet Espira Gruppen i Oslo og Korsdalen barnehage SA i Nes kommune.

– Målet er et enda større nettverk med flere medlemmer, hvor lek, undring og realfag kan blomstre, sier Sterner.

Teknologi og realfag er avgjørende

Administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, som organiserer mange av de ideelle og private barnehagene, er svært positiv til satsingen.

– Kompetanse innen teknologi- og realfag vil være avgjørende for norsk arbeids- og næringsliv i årene framover. Dessverre ligger Norge nesten helt i bunnen innen OECD i andel av studenter som tar teknologi og realfag. Dette er svært bekymringsfullt, sier Haugli.

– Desto viktigere er @pi-parken-konseptet som gjennom lek, læring og utprøving stimulerer til interessen for teknologi og realfag. Det er flott å se at konseptet er i ferd med å spre seg, sier han.

For å bidra til ytterligere spredning ble den første @pi-konferansen gjennomført i 2016.

– Konferansen er etablert for å inspirere og gi alle barnehageansatte nye tanker og ideer for å møte regjeringens realfagssatsning «Tett på realfag i barnehagen». Konferansen arrangeres for tredje gang i Bølgen kulturhus i Larvik 24. og 25. april, sier Anja Sterner.

Se også:

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: