Abelia

Innhold

15 millioner til programmering i skolen

#205

Regjeringen har delt ut 15 millioner kroner til programmering i skolen gjennom Den teknologiske skolesekken. Foto: Syda Productions

– Nå er det viktig at lærerne får tilstrekkelig kompetanse til å gjennomføre satsingen, sier Abelias Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.

Gjennom den femårige satsingen Den teknologiske skolesekken ble det denne uken delt ut 15 millioner kroner til programmeringsutstyr som kan brukes i undervisningen.

– Vi trenger flere lærere som vil lære seg programmering, og lærere som allerede har lært seg programmering må ha utstyr til å kunne undervise elevene også. Nå får vi til et løft for programmering i skolen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Trenger tilstrekkelig opplæring

Målet er at elevene skal få kunnskap om og forståelse for teknologi, algoritmisk tenkning, programmering og tilgang til digitale gode læremidler.

– Vi er svært positive til at programmering i skolen løftes og at skolene får tilgang til å søke om støtte til utstyret de trenger for å undervise på fagets premisser. Nå håper vi at det jobbes for at lærerne som mangler kompetanse på området, får tilstrekkelig opplæring til å ta programmering inn i klasserommet på en didaktisk måte, sier leder for utdanning og forskning i Abelia, Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.

45 kommuner, fem fylkeskommuner og fire friskoler har fått støtte til programmeringsutstyr som kan brukes i undervisningen. Skolene som ikke har fått støtte i år, kan søke om tilskudd de fire neste årene.

Søk midler!

Styreleder i Forum for Friskoler, Knut Erik Beyer Arnesen, oppfordrer Abelia-medlemmer til å søke. Nå som læreplanene fornyes, er det også behov for å fornye læremidlene.

– Mange friskoler ligger langt framme når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, benytte digitale læremidler og gjøre elevene i stand til å utnytte, beherske og forstå de mange mulighetene som ligger i digitalisering av samfunnet, sier Beyer-Arnesen.

– Friskolene er i utgangspunktet underfinansiert. Derfor betyr disse midlene ekstra mye for dem. Det vil gjøre dem bedre i stand til å utvikle det lille ekstra for å utøve sin del av samfunnsoppdraget, sier han.

Her finner du mer informasjon om Den teknologiske skolesekken.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: